Ajuntaments ebrencs compartiran secretari municipal per estalviar

Ja s'han acollit a la iniciativa la Pobla de Massaluca i Prat de Comte; Paüls i Alfara de Carles; i Benifallet i Arnes

19 mayo 2017 16:47 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tots els ajuntaments han de comptar amb la figura del secretari municipal però en el cas dels municipis més menuts això comporta un gran esforç econòmic.

Ara, a les Terres de l’Ebre s’ha començat a impulsar la figura dels agrupaments, en què dos ajuntaments compartiran el secretari municipal. És el cas de la Pobla de Massaluca i Prat de Comte, a la Terra Alta; Paüls i Alfara de Carles, al Baix Ebre; i Benifallet i Arnes, el primer de la comarca del Baix Ebre i el segon de la Terra Alta.

Atenent a la seva major població, la Pobla de Massaluca, Paüls i Benifallet disposaran del seu respectiu secretari en un 60 per cent de la jornada laboral, mentre que a Prat de Comte, Alfara de Carles i Arnes els correspondrà el 40 per cent.

Segons detalla el delegat del Govern a l’Ebre i alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, es tracta d’una solució que ja s’ha posat en funcionament amb èxit en d’altres punts de Catalunya «i que permetrà un estalvi important per als ajuntaments».


Aprovat pels plenaris
Segons detalla Pallarès, les poblacions del 60 per cent són les encarregades de treure a concurs la nova plaça, que podrà ser coberta per un funcionari de carrera o per un professional interí.

La majoria de plens dels sis pobles ja han donat llum verda a aquesta solució, que requereix també d’informes favorables de la Diputació de Tarragona i del Departament de Governació per tirar endavant.

La majoria d’aquestes poblacions comptava fins ara amb secretaris habilitats, amb el suport del Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona.

Segons explica al Diari l’alcalde de Paüls, Enric Adell, el cas de l’agrupament del Baix Ebre es fa entre dues poblacions amb molt en comú. Paüls (596 habitants) i Alfara de Carles (395) «som dos pobles de muntanya, situats a la serralada del Port, i per tant, tenim moltes similituds en el dia a dia».

Amb aquest agrupament, la despesa compartida seria d’uns 38.000 euros anuals (sou, complements i seguretat social), el que suposarà uns 22.800 euros per a l’Ajuntament de Paüls i uns 15.200 per al d’Alfara de Carles. Les dues poblacions confien tenir resolt el concurs durant el primer trimestre d’aquest any. Així, el nou secretari municipal treballarà tres dies de la setmana a Paüls i els dos restants, a l’Ajuntament d’Alfara de Carles.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari