Ajut de 60.000 € per finançar el concurs mundial de garnatxes a la DO Terra Alta

El consell de la DO Terra Alta dóna la benvinguda a l’aportació de diners del Departament d’Empresa i admet les dificultats per organitzar l’esdeveniment en l’actual entorn polític

12 febrero 2018 17:33 | Actualizado a 12 febrero 2018 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan resten escassament dos mesos per a la celebració del concurs internacional Grenaches du Monde a la Terra Alta, el Departament d’Empresa i Coneixement ha signat un conveni dotat amb 60.000 euros d’ajut per a finançar part del cost de l’esdeveniment internacional. 

El president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, va donar la benvinguda a un ajut «que ens permet sufragar una petita part del pressupost total». Arrufí va admetre que l’entorn polític a Catalunya, amb la declaració d’independència i l’aplicació de l’article 155, ha afectat «molt» l’organització del concurs. «El moment polític i econòmic és molt complicat. Avui (per ahir) és un gran dia...vam patir perquè potser aquest dia no arribaria», va explicar.  

El detall del programa d’actes de l’esdeveniment es donarà a conèixer el 18 de febrer però ahir es va avançar la filosofia del concurs, que es desenvoluparà entre els dies 11 i 15 d’abril. Els organitzadors pretenen concentrar la major part dels actes a la Terra Alta i les Terres de l’Ebre encara que també se’n celebrarien fora d’aquest àmbit, el primer d’ells a Barcelona, punt d’arribada dels membres del jurat. «És un projecte de país, on volem que totes les DO’s de Catalunya se sentin integrades, i especialment les zones on es conrea la garnatxa: Priorat, Montsant, Empordà, a més de la Terra Alta», explica Arrufí.

El fil conductor del programa d’actes serà el caràcter mediterrani dels vins de garnatxa i la potent història vitivinícola de la DO Terra Alta. 
Una part dels actes aniran dirigits al públic professional que pretén atraure el concurs però també se’n programaran oberts a tothom. «Edicions anteriors del certamen han apostat més per un enfoc cosmopolita. Nosaltres optem per una mirada més rural, en el bon sentit de la paraula, volem que els professionals vinguin al territori, a les vinyes i els cellers».

Els organitzadors esperen que l’esdeveniment actuí de revulsiu pel sector vitivinícola i turístic de la comarca.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, va signar ahir el conveni a la seu del consell regulador. L’alt càrrec del Govern va destacar el potencial exportador dels vins de la DO Terra Alta i l’auge de l’enoturisme com a eina de dinamització econòmica.

Comentarios
Multimedia Diari