Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ajut europeu per recuperar la façana fluvial d’Amposta

El projecte, amb un cost total de 170.000 euros, rep una subvenció dels ajuts GALP del Fons Europeu Marítim i de la Pesca

Diari de Tarragona

Whatsapp
Panoràmica de la façana d’Amposta sobre el riu Ebre. FOTO: Joan Revillas

Panoràmica de la façana d’Amposta sobre el riu Ebre. FOTO: Joan Revillas

El projecte de recuperació de la Façana Fluvial d’Amposta, entre el Poador i el segon fossat del Castell ha rebut una subvenció de més de 115.000 euros dels Ajuts GALP (Grup d’Acció Local de Pesca) del Fons Europeu Marítim i de la Pesca 2018.

La subvenció arriba només uns dies després que s’hagi adjudicat l’execució d’aquesta obra, que té un cost de 170.000 euros, a l’empresa ampostina Adolfo Constructors. La previsió és començar-la al setembre i té un termini d’execució de quatre mesos. 

El projecte Regeneració ambiental i posada en valor de la façana fluvial d’Amposta, en el seu tram entre el Poador i el segon fossat del Castell, inclou actuacions de neteja i erradicació de la vegetació i els arbustos que afectin la imatge i conservació dels béns patrimonials; l’eliminació o substitució d’elements constructius discordants amb la imatge del conjunt, la reparació de diferents elements arquitectònics o la implantació d’il·luminació ornamental, entre d’altres.

Així es planteja l’eliminació de les males herbes que a causa del poc manteniment han anat proliferant de manera important en la majoria de murs i racons de la façana.

Especialment greu és l’efecte de les figueres que també es proposa eradicar. Una altra actuació proposada és la minimització de l’impacte negatiu d’alguns elements o solucions constructives discordants. També es farà neteja i reparació de paraments de fàbrica de maçoneria o carreus.

Temas

Comentarios

Lea También