«Al principi la gent era escèptica amb la vacuna, però ara ja tenen ganes»

La vacunació avança a bon ritme a les Terres de l’Ebre, on ja no hi ha casos covid als hospitals d’Amposta i Móra d’Ebre

04 marzo 2021 07:00 | Actualizado a 04 marzo 2021 07:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Formant una llarga cua però que avançava a bon ritme, Salut va vacunar ahir desenes de persones amb la dosi d’AstraZeneca a l’antic Sindicat d’Amposta, espai de vacunació cedit per l’Ajuntament de la capital del Montsià.

Un d’aquests era Marc March, de 52 anys i professor de l’Institut de Roquetes. «Però com sóc de Santa Bàrbara, per proximitat he vingut aquí», explicava pocs minuts després de rebre la dosi ràpidament. «Crec que hi hagut un canvi a positiu en la voluntat a vacunar-se entre els col·lectius. Al principi la gent amb les vacunes era més escèptica, i ara veig que tenen ganes. Crec que és l’única solució possible que veig per sortir-nos de la pandèmia: tenir el màxim nombre de gent vacunada per poder tenir la immunitat de grup per fer una vida normal, entre cometes».

Després de rebre la primera dosi, els vacunats havien d’esperar mitja hora asseguts a unes cadires. Una altra persona que va vacunar-se ahir va ser Clàudia de la Fuente, de 26 anys, veterinària a Sant Carles de la Ràpita. «Sobre la vacuna tenia els meus dubtes al principi, però és una cosa que havíem de fer tard o d’hora i ara ja estan vacunant a tots els col·lectius. Si no ens vacunem, al final seria un problema», destacava.

A bon ritme

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, va destacar ahir la gran incidència en la vacunació a les persones de les residències, on ja s’han vacunat aproximadament el 95% de la població en primera dosi i un 88% en segona dosi. Dades molt positives també en els professionals de residències, on el 84% ja ha rebut la primera dosi i gairebé un 77% la segona. Aquestes dades es reflecteixen en què actualment no hi ha cap cas covid-19 en cap de les residències de Terres de l’Ebre.

Així mateix tampoc hi ha casos covid a l’Hospital Comarcal d’Amposta ni a l’Hospital de Móra d’Ebre, la qual cosa ha donat oxigen al reestabliment de la seua activitat normal.

L’impacte de la vacunació també s’ha vist reflectit al personal de centres sanitaris, on el 80% del cens ha rebut ja la primera dosi i un 61% la segona, el que ha suposat una disminució molt significativa del nombre de professionals aïllats.

El 54% dels grans dependents en centres de dia han estat ja vacunats de la primera dosi, així com el 37% de persones majors de 80 anys del programa ATDOM (Atenció Domiciliària), on els professionals es desplacen al propi domicili per efectuar la vacunació. En ambdós casos també s’administra la vacuna als seus cuidadors. En aquest segment de població són els mateixos equips d’Atenció Primària els que contacten amb l’usuari per programar la vacunació.

En total, la població major de 16 anys a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre és d’aproximadament 127.0000, dels quals 13.544 han rebut ja la primera dosi de la vacuna, que suposa un percentatge aproximat del 7,2%, i 4.670 han rebut les dues dosis, un percentatge aproximat del 2,7%.

Mar Lleixà va afirmar que «avui dia l’objectiu principal és avançar en l’estratègia de vacunació i preparar el terreny per desplegar aquesta estratègia en població general en el moment que disposem de vacunes suficients». Per a això, Lleixà va reclamar també «l’ampliació de la franja de vacunació d’edat d’AstraZeneca almenys fins als 65 anys, la qual cosa afavoriria la immunització de tots els professionals essencials en edat laboral, alhora que simplificaria la logística del desplegament».

Mar Lleixà també va voler «agrair la implicació de tots els professionals implicats, alhora que als Ajuntaments, Consells Comarcals o altres departaments que estan cedint espais destinats a la campanya de vacunació».

Malgrat les bones xifres actuals a l’Ebre, Lleixà ha volgut recordar que es pot passar a una mala situació molt ràpid i ha demanat seguir aplicant les mesures de distància, seguretat i mascareta com fins ara i no abaixar la guàrdia.

Comentarios
Multimedia Diari