Albert Salvadó és el nou president de l'IDECE

Salvadó agafa el relleu de la presidència a Alfons Montserrat, que passa a convertir-se amb el tercer diputat ebrenc del Parlament de Catalunya

26 julio 2019 11:01 | Actualizado a 30 julio 2019 12:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vicepresident segon de l’IDECE, Luís Juncà i Pujol, fent les funcions de president del Consell Rector, ha presidit  la reunió del Consell Rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

Durant la trobada, s’han presentat els nous membres representants dels consells comarcal, s’ha renovat la vicepresidència primera i també s’ha proposat el nomenat del nou director, Albert Salvadó. 

En declaracions als mitjans de comunicació, el vicepresident segon, Lluís Juncà, ha destacat «la voluntat del govern de fer de l’IDECE un instrument útil per a l’interès de les Terres de l’Ebre», a l’hora que ha posat en valor «el paper que fa l’Institut com a coordinador entre les polítiques públiques que es fan des de les Terres de l’Ebre i el Govern de Catalunya».

Per la seva banda, el nou director ha posat de manifest que «els enamorats del territori sabem que l’IDECE ha ser una eina imprescindible de vertebració territorial i, per tant, de generació de projectes de valor afegit per a les Terres de l’Ebre». També s’ha referit a la projecció futura de l’Institut i ha assegurat que a mitjà termini «s’ha de convertir en una agència de desenvolupament que ens permeti anar treballant per a aquet territori que està permanentment en construcció», ha afegit.

L’IDECE, 25 anys dedicats a l’impuls i desenvolupament de les comarques ebrenques

L’IDECE és un organisme autònom, creat l’any 1993 des de l’any 2018 està adscrit al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. Es tracta d’un ens aglutinador de consens i algunes de les seves funcions són: elaborar, impulsar i avaluar plans de promoció i desenvolupament de caràcter global o sectorial de les quatre comarques ebrenques (Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre) i fomentar-ne la projecció; desenvolupar programes de suport de caràcter general i sectorial dirigits als ens locals del territori; i executar el manteniment i la promoció de la via navegable a l'Ebre.

Entre les fites aconseguides durant aquests 25 anys d’existència, l’IDECE va crear i impulsar la marca turística que cohesiona i identifica el conjunt de les Terres de l’Ebre, entre d’altres.

El tercer diputat ebrenc, Alfons Montserrat

Alfons Montserrat abandona l'IDECE per convertir-se amb el tercer diputat ebrenc al Parlament de Catalunya, ocupant l’escó que deixarà vacant la nova presidenta de la Diputació de Tarragona, la reussenca Noemí Salvadó. Montserrat, sempre ha estat vinculat a la política ebrenca i al territori, va començar la seva activitat política l’any 1999 com a regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament d’Alcanar, i a partir de l’any 2006 es va  convertir en l’alcalde. Va ser president del Consell Comarcal del Montsià entre els anys 2005 i 2008 i vicepresident de l’Àrea de Reserva de la Biosfera del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), entre 2015 i 2017.

Comentarios
Multimedia Diari