El rapitenc Albert Salvadó (ERC), nou delegat del Govern a les Terres de l’Ebre

Aquest dimecres hi haurà el traspàs de la cartera amb el delegat sortint, Xavier Pallarés, a la seu de la Generalitat a Tortosa

15 junio 2021 11:21 | Actualizado a 16 junio 2021 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El consell executiu de la Generalitat va nomenar aquest dimarts el rapitenc Albert Salvadó com a nou delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera Esquerra Republicana torna al capdavant de la delegació, després de deu anys en el càrrec de Xavier Pallarés (Junts). 
Albert Salvadó Fernández té 52 anys i és primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, responsable de les àrees d’Hisenda i Promoció Econòmica, i des del 2019 era també el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece), organisme autònom de la Generalitat encarregat de gestionar la navegabilitat pel riu Ebre i, com el seu nom indica, de fomentar el desenvolupament econòmic de les quatre comarques. 
Amb una llarga militància a Esquerra Republicana de Catalunya, on ha ocupat càrrecs locals, comarcals i regionals -va ser president de la Federació de l’Ebre entre els anys 2015 i 2016-, el seu nom feia temps que estava al capdavant de les travesses per ocupar el càrrec, però no es va confirmar oficialment fins que el nomenament va ser efectiu. 
Enginyer tècnic de professió i amb un postgrau en gestió directiva, ha treballat en diferents empreses del sector privat. Pel que respecta a l’àmbit polític, va ser gerent del Consell Comarcal del Montsià entre els anys 2004 i 2006, i és regidor del consistori del seu municipi des de fa una dècada. 
A més, ja coneix el que és la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, ja que, entre 2006 i 2010 va ser  el cap de gabinet del primer delegat d’Esquerra a l’Ebre, el també rapitenc Lluís Salvadó. 
Des del seu partit en destaquen la llarga experiència en la gestió pública, «un gran coneixement de les potencialitats, problemes i mancances del territori», a més de remarcar el seu caràcter «dialogant i generador de consensos». 
Aquest dimecres hi ha previst un acte al Palau Abària de Tortosa, seu de la delegació de la Generalitat, per al traspàs del càrrec entre Xavier Pallarés i Albert Salvadó. 
Pallarés, en un missatge a les xarxes, s’acomiadava aquest dimarts de les funcions que l’han ocupat des de l’any 2011. «Han passat molts anys, hem viscut moltes coses», recordava, tot demanant disculpes «si en algun moment no he estat a l’alçada», i desitjant «molta sort i encerts al nou delegat». 
Imputat per l’1-O
Juntament amb l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, Albert Salvadó està imputat pels fets de l’1 d’octubre al seu municipi. Tots dos estan acusats de desobediència, malversació prevaricació, en un cas que es troba pendent de judici. 
Entre els reptes que té sobre la taula com a nou delegat del Govern, hi ha enfortir l’estructura política i territorial de les Terres de l’Ebre, a més de liderar la sortida de la pandèmia de la Covid-19 i de la crisi econòmica que ha suposat per a molts sectors.  
També la defensa mediambiental del territori, amb especial atenció als problemes que afecten el riu Ebre i el Delta, amenaçat pel canvi climàtic i la regressió. I posicionar les quatre comarques en els reptes de transició energètica globals, aquí marcats per l’oposició a una possible massificació de projectes de renovables en algunes zones. 

Comentarios
Multimedia Diari