Alcanar accelera la rehabilitació dels Josepets per convertir-lo en alberg

En marxa l´obra a l´interior de l´edifici protegit i adjudicats els treballs d´equipament del futur allotjament

19 mayo 2017 20:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Alcanar ha reprès la segona fase del projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antic convent dels Josepets per convertir-lo en alberg. Els treballs es van iniciar a finals de febrer, després que l’Ajuntament aprovés el projecte refós que ha permès continuar l’obra, aturada a l’agost de 2013.

Les obres van estar adjudicades a l’empresa Becsa al desembre de 2012 per un import de 699.517,36 euros i compten amb una subvenció Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de 664.541 euros. S’estima un termini d’execució de 5 mesos.

Els treballs consisteixen en la redistribució dels espais interiors de l’edifici, així com la instal·lació dels sistemes elèctric i de fontaneria, la climatització i la pintura. Es col·locarà un ascensor i s’instal·larà una passarel·la, totalment adaptada, que facilitarà l’accés a l’interior de l’edifici. Així mateix, s’acabarà d’urbanitzar la parcel·la que l’envolta.

L’Ajuntament també ha adjudicat la tercera fase de l’obra consistent en el moblament i equipament de l’edifici. S’ha adjudicat l’obra a El Corte Inglés, per un import de 171.475 euros. Una part de l’obra es finançarà amb una subvenció del PUOSC de 134.968 euros. Està previst que el nou l’equipament estigui enllestit abans de finalitzar l’any.

La proposta d’equipament l’ha formulat l’Ajuntament, seguint el Programa Bàsic d’Albergs, i orientat per l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Finalitzades les dues fases, es posarà ja en servei la totalitat de l’equipament.

La regidora d’Urbanisme, Yvette Fibla, ha assenyalat que «l’actuació és de gran importància per a les Cases i per al municipi amb tot el que ens aportarà com actiu potencial per al sector turístic, amb una modalitat d’allotjament que fins ara no disposàvem». L’edifici oferirà 76 places d’alberg, d’ús polivalent: per a joves, turisme familiar i grups escolars.

L’edifici de l’antic convent dels Josepets està inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Comentarios
Multimedia Diari