Alcanar aprova un pressupost per a aquest 2020 de 10,9 milions d’euros

Preveuen mesures per combatre els efectes de la Covid-19

REDACCIÓ

Whatsapp
Ajuntament d'Alcanar. FOTO: Joan Revillas

Ajuntament d'Alcanar. FOTO: Joan Revillas

El ple de l’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat el pressupost per aquest 2020, de 10.910.951,99 euros, amb els vots a favor del govern en majoria d’ERC, a més de Junts i PSC, i els vots en contra de Desperta’t i la CUP. Els comptes «tenen un marcat caire social» i preveuen diverses mesures per combatre els efectes de la Covid-19, amb ajudes a famílies, empreses i autònoms, segons remarca el govern municipal.

Els 10,9 milions suposen vora 1,5 milions més que l’exercici anterior, la qual cosa suposa un increment del 16,79% .

Destaquen els més de 2,2 milions destinats a inversions, un 45% més que en l’exercici 2019; amb gairebé 700.000 euros per a l’obra del nou Auditori Municipal, els més de 330.000 euros destinats a l’ampliació de la Biblioteca Trinitari Fabregat, els més de 85.000 a les obres d’adequació i millora de l’Escola Municipal de Música o els 75.000 euros a les obres de renovació de l’Oficina Delegada de l’Ajuntament a les Cases, entre d’altres actuacions i obres previstes.

Més ajuts

Les subvencions a empreses, entitats i famílies, així com els convenis amb altres ens, també s’han vist notablement incrementades respecte al 2019, i han assolit pràcticament els 675.000 euros, un 97% més que en l’exercici anterior.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alcanar, Jordi Monfort, va explicar durant el ple d’aprovació dels comptes, que «totes les circumstàncies que han anat succeint-se els darrers mesos, han dificultat de manera important la tramitació del pressupost i han obligat a replantejar molt del que s’havia previst inicialment i a refer els comptes unes quantes vegades, sempre amb l’objectiu d’adaptar-los a les noves circumstàncies i a donar resposta a totes i cadascuna de les diferents necessitats que se’ns han anat plantejant i fent evidents, en el context de tot el que ha suposat la Covid-19». El regidor també va posar en valor i va agrair la tasca feta per tot l’equip de govern a l’hora de redefinir les prioritats i adaptar-se a les noves circumstàncies, «fent un exercici molt important de pragmatisme i responsabilitat».

Per a l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, els comptes per al 2020 «s’han plantejat de manera rigorosa i realista amb el doble objectiu, per una banda, d’avançar, en la mesura de les possibilitats, en la implementació i desplegament del nostre Pla de Govern i, per l’altra, d’anar donant resposta a les necessitats que van apareixent en el context d’aquesta situació derivada de la COVID-19».

Comentarios

Lea También