Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcanar comprarà la Casa del Marquès per a "usos públics"

L'edifici està en venda després d'albergar les oficines d'un banc, fet que permetrà comprar-la, restaurar-la i utilitzar-la com un "instrument de dinamització del territori"

Europa Press

Whatsapp
Casa del Marquès (Alcanar). Foto: cedida

Casa del Marquès (Alcanar). Foto: cedida

L'Ajuntament d'Alcanar (Tarragona) va acordar durant el ple del 29 de setembre adquirir la Casa del Marquès, un Bé Cultural d'Interès Local, amb la finalitat d'"assegurar la seva protecció i destinar-la a usos públics", segons explica l'alcalde del municipi, Alfons Montserrat.

En un comunicat difós pel consistori, indica que l'edifici està en venda després d'albergar les oficines d'un banc, fet que permetrà comprar-la, restaurar-la i utilitzar-la com un "instrument de dinamització del territori".

La compra de l'immoble serà possible gràcies al fet que el romanent dels pressupostos municipals del 2015 puja a 1.990.765 euros, i que l'Ajuntament compleix amb els requisits de tenir un endeutament inferior al 110% i un superàvit en comptabilitat nacional.

La modificació del pressupost que farà possible la compra de l'edifici s'ha aprovat amb els vots favorables d'ERC-AM, el PP i la CUP, mentre que el PSC i Convergència van votar en contra.

La Casa del Marquès és un immoble del segle XIX i estil neoclàssic que va pertànyer a la família del Marquès d'Atalayuelas, i forma part de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También