Más de Ebre

Alcanar crea ‘alcabàs!’,una aplicació mòbil per al comerç local

Inclou un ‘marketplace’ on els establiments poden posar a la venda els seus productes o serveis a través d’una única plataforma en línia

REDACCIÓ

Whatsapp
La nova aplicació per a telèfons mòbils del comerç canareu.  FOTO: JOAN REVILLAS

La nova aplicació per a telèfons mòbils del comerç canareu. FOTO: JOAN REVILLAS

S’ha posat en marxa a Alcanar ‘alcabàs!’, un projecte de transformació digital del teixit empresarial del municipi impulsat per l’àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament. L ’acció principal del projecte és la implementació d’una aplicació mòbil, que permet unificar tot el comerç del municipi. Segons ha explicat la tècnica de l’àrea de Desenvolupament Judit Sancho, l’eina «permet a les empreses augmentar la seua visibilitat, fer promocions, crear esdeveniments i notícies, a més d’enllaçar les seues xarxes socials i pàgina web». La ciutadania també obté beneficis, «com ara tenir tots els comerços i serveis classificats per sector d’activitat i amb tota la informació al mòbil, així com accés exclusiu a ofertes, promocions, esdeveniments i notícies», afegeix Sancho.

Les accions previstes s’han dissenyat per fases. Les primeres han estat la contractació de dos tècnics de comerç per implementar el projecte i la posada en marxa de l’aplicació. A continuació s’ha llençat un programa de ràdio a l’emissora municipal, ‘Mirades al comerç’, així com un apartat mensual al butlletí ‘Viure Alcanar’ amb l’objectiu de posar en valor les botigues de poble i donar veu als comerciants locals.

També s’han dissenyat accions formatives i tallers per a millorar la competitivitat i qualitat dels comerços, per tal de facilitar-los eines adequades per a innovar els seus negocis i millorar la qualitat dels serveis que ofereixen.

En els pròxims dies es premiarà a les primeres 150 persones que es registren a l’aplicació, rebent d’obsequi una bossa del projecte. Paral·lelament a ‘alcabàs!’, es llençarà una campanya per incentivar el consum del comerç local i l’hostaleria.

A més, l’aplicació integrarà un marketplace per a que totes les empreses del municipi puguen posar a la venda els seus productes o serveis en una única plataforma en línia. De moment el projecte compta amb catorze empreses adherides, tot i que des del consistori s’espera que s’hi sumen més comerços.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, remarca que «l’èxit i la sostenibilitat de les empreses depèn en gran part de la capacitat d’adaptació que tinguen i de l’eficiència en l’ús d’eines per encarar el procés de transformació digital». La missió de l’àrea de desenvolupament del Consistori «és, precisament, estimular aquesta transició digital del comerç, donant un impuls en la reactivació econòmica», comenta.

El projecte està cofinançat per la Diputació de Tarragona. En aquest sentit, durant la presentació ahir als Serveis Agraris d’Alcanar, el diputat provincial delegat d’Ocupació i Emprenedoria, Francesc Barbero, va felicitar l’Ajuntament d’Alcanar per impulsar alcabàs! i va destacar que «és un projecte molt singular perquè ha sabut aprofitar amb imaginació i talent aquesta subvenció, per a repercutir de forma positiva en el teixit comercial del municipi».

Des del govern municipal d’ERC destaquen que des de la seua creació el 2015, l’àrea de Desenvolupament Local treballa per dotar de noves eines i coneixements a empresaris, treballadors i autònoms de la població, «i contribuir així a la millora de la competitivitat d’empreses i comerços».

Temas

Comentarios

Lea También