Alcanar destina 15.500 euros a l'enderrocament dels 32 apartaments il·legals

El ple aprova habilitar la partida per donar compliment a la interlocutòria del jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona per restaurar la legalitat urbanística

ACN

Whatsapp
Imatge d'alguns dels apartaments de Turov que s'han d'enderrocar. Foto: ACN

Imatge d'alguns dels apartaments de Turov que s'han d'enderrocar. Foto: ACN

El ple de l'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) ha aprovat, amb els únics vots a favor de l'equip de govern d'ERC i l'abstenció de l'oposició -CiU, PSC i PP-, habilitar una partida pressupostària de 15.5629,45 euros per fer front a les despeses de l'enderrocament dels 32 habitatges il·legals construïts per la promotora Turov a Alcanar Platja. Els recursos procediran d'una modificació de crèdits per transferència amb l'objectiu de donar compliment a la resolució del jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona de gener de 2013 reclamant l'inici del procediment per restablir la legalitat urbanística. El TSJC va rebutjar fa dos mesos els recursos presentats per l'Ajuntament i els veïns afectats.

En la mateixa sessió del ple, la corporació va desestimar el recurs de reposició interposat pels veïns afectats contra el decret d'alcaldia que certificava que l'enderroc ha d'anar a càrrec dels propietaris, d'acord amb la Llei d'Urbanisme. Malgrat això, i fruit de la previsió que sigui l'Ajuntament qui hagi d'assumir subsidiàriament l'operació per traslladar posteriorment el cost als veïns, es va procedir a habilitar la partida, amb la qual es licitarà i adjudicarà el projecte de demolició dels dos blocs.

Tant el contenció com el TSJC -que no van acceptar els arguments d'uns i altres recordant, en el cas del govern municipal, que es tractava d'una situació "heretada" i, per part dels veïns, que havien actuat de bona fe- assumeixen que la concessió de la llicència i la construcció dels 32 habitatges no només va vulnerar la densitat d'edificació permesa. En un espai on només es permetien nou xalets aïllats dins de la clau urbanística de ciutat jardí, se'n van acabar construint 32 en forma de bloc d'apartaments. A més, recorden, es va vulnerar també clarament el paràmetre de les distàncies respecte altres finques pròximes. També rebutjaven els intents de l'Ajuntament d'Alcanar de donar una sortida legal a les construccions aprovant, a posteriori, un Pla Especial.

Arran la votació al ple, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha lamentat la "falta de sentit institucional d'aquelles formacions polítiques que eren al govern quan es va concedir la llicència, i que van tenir responsabilitats de govern en aquelles èpoques i que ara opten per una abstenció, com si aquest tema greu, no anés amb ells". En contraposició, assegura que el govern d'ERC actua amb "sentit institucional, i dóna compliment a les sentències, tot i hereta de governs anteriors aquestes situacions complicades".

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También