Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcanar es manifestarà per defensar la citricultura

El consistori convoca una mobilització demà, mentre Agricultura insta el Ministeri a demanar a la UE la clàusula salvaguarda per als cítrics

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alcanar és el municipi de les Terres de l’Ebre amb més pagesos citricultors. FOTO: Joan Revillas

Alcanar és el municipi de les Terres de l’Ebre amb més pagesos citricultors. FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament d’Alcanar ha convocat per demà dilluns que ve una manifestació en defensa de la citricultura. La protesta començarà a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament i marxarà fins a la plaça de la Plataforma del Sénia, punt on es llegirà el manifest. 

Aquesta mobilització es farà de forma simultània en una vintena de municipis del País Valencià que també s’han adherit a la Plataforma per la dignitat del llaurador. De fet, el consistori canareu és l’únic català que s’ha sumat a la mobilització. Entre altres mesures, els convocants reclamen la modificació de l’acord firmat amb Sud-àfrica, l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, i que s’exigeixin les màximes cauteles i controls als productes importats. Cal recordar que el passat 18 de desembre el consistori ja va convocar una altra manifestació.
Per una altra banda, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Teresa Jordà ha enviat una carta al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, perquè exigeixi a la Unió Europea l’aplicació de la clàusula salvaguarda per al sector dels cítrics, tal com s’acaba de fer amb l’arròs per protegir el sector europeu de les importacions asiàtiques. 

Jordà considera que és una qüestió de voluntat política i recorda en la missiva que a les Terres de l’Ebre hi ha nou mil hectàrees de cultiu de cítric, juntament amb el sector valencià, que cal protegir de les importacions de l’Àfrica Meridional. 

Comentarios

Lea También