Más de Ebre

Alcanar i Sant Jaume treballen per mantenir el servei d'ambulància

Les plataformes dels dos municipis del Montsià uniran esforços per seguir tenint els mateixos serveis sanitaris

J.J. Buj

Whatsapp
Assemblea ciutadana celebrada a l'auditori d'Alcanar, divendres a la nit.  Foto: Joan Revillas

Assemblea ciutadana celebrada a l'auditori d'Alcanar, divendres a la nit. Foto: Joan Revillas

La sorpresa saltava poques hores abans de les dues assemblees informatives convocades a Sant Jaume d’Enveja i Alcanar, respectivament, per informar sobre l’estat actual del concurs per adjudicar el servei d’ambulàncies a partir de 2015, el qual preveu la desaparició de l’ambulància nocturna a Sant Jaume i passar de 24 a 12 hores a Alcanar. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el director territorial de Salut, Albert Gómez, van sol·licitar una reunió amb la Plataforma per l’ambulància 24 hores d’Alcanar. L’entitat va acceptar el contacte i es van trobar divendres al matí. Arran d’aquesta reunió, la Plataforma ha decidit frenar les mobilitzacions i anar informant la població de tots els passos que es facin per mantenir l’ambulància. Aquesta decisió s’ha pres davant el «compromís verbal» del delegat que el servei apareixeria a les «millores» que se li demanaran a l’empresa adjudicatària, segons es va explicar a l’assemblea ciutadana de divendres a la nit.

El Departament de Salut assegura una ambulància a Alcanar tot l’any i una altra a les Cases als mesos d’estiu durant 12 hores en els dos casos. A tot això, caldria afegir el servei d’helicòpter i un vehicle VIR a la N-340.

Des de la Plataforma, es mostren crítics amb aquestes mesures, recorden que l’heliport està situat a Móra d’Ebre, a 62 quilòmetres d’Alcanar, «amb un temps de resposta real de 25 minuts i no de deu minuts, com apunta Salut. A més, és un servei que ja tenim ara, tot i que, a la nit, l’helicòpter només vola entre heliports i a Alcanar no en tenim cap. Algú ha de fer el trasllat del malalt fins al lloc on aterra l’helicòpter, que sol ser el camp de futbol», apunta el portaveu de la Plataforma, Jordi Bort. Pel que fa al vehicle VIR, Bort recorda que «estarà a l’Ametlla de Mar, a 50 quilòmetres del municipi».

La Plataforma també demana al director territorial de Salut que faci arribar al conseller que «els temps de desplaçaments des d’Alcanar a l’Hospital de Tortosa no són correctes i encara menys fins a Amposta, on afirmen que hi ha 15 minuts i 14 quilòmetres».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También