Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcanar inicia el tercer tractament contra el mosquit tigre

La campanya municipal de control del mosquit també inclou tríptics informatius per als veïns 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un operari de la Brigada Municipal aplicant el larvicida a Alcanar. Foto: Ajuntament d’Alcanar

Un operari de la Brigada Municipal aplicant el larvicida a Alcanar. Foto: Ajuntament d’Alcanar

Aquest dimecres va començar l’aplicació del tercer tractament de larvicida en els embornals, col·lectors i altres llocs de la via pública d’Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja amb l’objectiu d’eliminar les larves de mosquit tigre i evitar l’aparició dels mosquits adults.  L’Ajuntament demana disculpes per les molèsties que es puguin ocasionar als veïns.

La campanya integral de control del mosquit tigre de l’Ajuntament d’Alcanar també inclou altres mesures com la distribució de tríptics informatius a les llars del tres nuclis urbans del municipi i la sensibilització a través de la ràdio municipal i les xarxes socials. 

Tal com expliquen els fulletons, la prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer, ja que el mosquit tigre, a diferència del mosquit comú, es reprodueix majoritàriament a les zones urbanes, sobretot a les llars. 

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, recorda que «a més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública per lluitar contra la proliferació del mosquit, cal que la població també tingui cura i eviti les acumulacions d’aigua a casa, per això és important seguir les recomanacions». De fet, s’estima que el 80 per cent del mosquit tigre es troba en l’àmbit privat (plats de cossiets, cendrers, gerros i petites acumulacions d’aigua, etc.), mentre que el 20 per cent restant ho fa en espais públics (embornals, fonts, col·lectors d’aigua, bassiols, etc.), d’aquí la importància de la conscienciació ciutadana.

Temas

Comentarios

Lea También