Alcanar inicia una campanya per lluitar contra el mosquit tigre

Pioner a realitzar un tractament per evitar la proliferació de la plaga, el municipi impulsa ara una campanya informativa a la població per ajudar a reduir la presència de l'insecte

19 mayo 2017 19:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Alcanar és el municipi pioner a les Terres de l’Ebre en la realització de tractaments per evitar la proliferació del mosquit tigre, convertit en plaga a Catalunya.

El primer tractament es va dur a terme el maig a Alcanar Platja, les Cases d’Alcanar i Alcanar i es repetirà dos cops més durant l’estiu, sempre a càrrec dels tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE)

La mesura actua sobre les larves del mosquit impedint la seva eclosió i s’aplica als embornals, fonts i llocs públics que poden ser punts de cria de l’insecte.

A més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública per lluitar contra la proliferació del mosquit, cal que la població també tingui cura i compleixi les mesures preventives dins de l’àmbit privat. És per això que, de forma paral·lela, s’està duent a terme una campanya informativa a través de la ràdio municipal i des del consistori s’ha elaborat un díptic explicatiu, que s’ha repartit a tota la població, per donar a conèixer una mica més el mosquit tigre que, a diferència del mosquit comú, es reprodueix majoritàriament en les zones urbanes, sobretot a les llars. Al mateix temps, la regidoria de Medi Ambient, té previst realitzar xerrades als centres educatius.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha explicat que «més enllà de ser el primer municipi en la realització d’aquests tractaments, el nostre objectiu no és altre que el de millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Arran de la campanya de l’estiu passat, en què ja hi va haver la presència d’aquest mosquit, des de l’equip de govern hem donat prioritat a aquesta qüestió i al mes d’abril ja ho teníem tot a punt amb el COPATE per aplicar els primers tractaments». El mosquit tigre viu en un 80 per cent en l’àmbit privat, ja que es reprodueix en superfícies amb poqueta aigua.

El regidor considera clau sensibilitzar a la població per tal que col·labore en les mesures preventives. «Com a mesura més important, és fonamental que s’evite l’acumulació d’aigua, encara que siga en poquetes quantitats, a les terrasses, jardins, etc., que facilita la cria d’aquests insectes», ha sentenciat Bort.

Comentarios
Multimedia Diari