Alcanar s’obre a les noves tecnologies per controlar i sancionar l’incivisme

Instal·len sis càmeres de videovigilància per pacificar el trànsit i dissuadir d’actes incívics a la via pública del poble

27 abril 2019 11:17 | Actualizado a 02 mayo 2019 10:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Apostem per les noves tecnologies i la innovació com a iniciatives per millorar el poble». Així ho assegura al Diari l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. I és que Alcanar s’està posicionant com un poble «amic de les noves tecnologies». De fet, després d’instal·lar el dispositiu per identificar les femtes d’animals a través de l’ADN, Roig ha revelat altres avenços amb la voluntat, sobretot, de lluitar contra l’incivisme. «Des de l’Ajuntament vam anar a Municipalia, que es fa a Lleida. És una fira internacional d’equipaments i serveis municipals», explica l’alcalde. I afegeix: «Va ser allà on vam descobrir molts dels aparells que actualment utilitzem». I és que a banda de la identificació de femtes a través de l’ADN, l’ajuntament d’Alcanar ha instal·lat «sis càmeres de videovigilància» per controlar el trànsit al municipi, «tot i que les càmeres ajuden a dissoldre qualsevol comportament incívic que es produeixi a la zona» explica l’alcalde. I puntualitza: «Són per al trànsit però també són una eina dissuasiva de qualsevol altre delicte». 

L’alcalde afirma que per al consorci «la seguretat i la neteja» és primordial. «Quan vaig entrar a l’Ajuntament tots els inputs que rebíem de la ciutadania eren per qüestions de neteja»; per això hem intentat aplicar mesures que ho garanteixin. I en aquest cas les càmeres també hi ajudaran, confia Roig. Estan controlades per un tècnic especialitzat, que en aquest cas és el sotsinspector de la policia local que, a banda de tractar els afers més tradicionals del cos, també serà l’encarregat gestionar les femtes de gos. 

«Línia  verda»
A banda d’aquestes mesures, l’Ajuntament d’Alcanar també s’ha sumat a l’iniciativa de crear una aplicació municipal per detectar incidències. «Amb Línia verda, la gent del poble pot fer una foto a un desperfecte que vegi. Aquesta foto està geocalitzada i la policia local arribarà al lloc per solucionar-ho», diu l’edil. Ja són molts els pobles ebrencs que utilitzen les APPS per a controlar els contratemps municipals, com és el cas de Gandesa o Móra la Nova. 

Per una altra banda, l’alcalde Joan Roig també assegura que estan tancant un projecte per dotar algunes zones d’Alcanar de wifi gratuïta. I continuava, «intentarem que sigui la majoria del municipi».

Amb la instal·lació del wifi ja seran quatre les mesures «innovadores» que l’Ajuntament d’Alcanar ha implantat al municipi.

Gossos identificats

L’Ajuntament d’Alcanar implantarà un sistema tecnològic d’identificació de la femta dels gossos per a poder identificar i sancionar, als amos que no recullin les femtes de la via pública. Els propietaris de les mascotes tenen 3 mesos per fer les extraccions de sang de manera gratuïta en els centres veterinaris de la localitat. La campanya per elaborar la base de dades comença el 15 d’abril i acabarà el 15 de juny. Una vegada fet el perfil genètic del gos, el propietari de l’animal rebrà una xapa identificadora per a col·locar-li en el collaret. La placa també servirà per a recuperar l’animal en cas de pedres. Es farà un registre del perfil genètic de cada animal i amb la base de dades dels ADN es podrà identificar la femta que es trobin al carrer. El programa Ca-ANEU, pioner en les Terres de l’Ebre, ho desenvolupa Vetgenomics, participada per la Universitat Autònoma de Barcelona, i empresa experta en el diagnòstic genètic veterinari i la genòmica animal. Això permetrà posar «nom i cognoms» a la femta abandona del carrer, deia Roig.
 

Comentarios
Multimedia Diari