Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcanar vol 'recuperar la normalitat' amb l'arxivament del cas Carraus

L'alcalde, el republicà Alfons Montserrat, remarca que el sobreseïment restitueix l'honorabilitat de càrrecs, funcionaris i empresaris locals

M.Millan

Whatsapp
L´alcalde Alfons Montserrat, acompanyat de Manel Martí i de tot l´equip de govern, ahir. Foto: ACN

L´alcalde Alfons Montserrat, acompanyat de Manel Martí i de tot l´equip de govern, ahir. Foto: ACN

El govern municipal d’Alcanar vol tornar «a la normalitat» al més aviat possible després de l’arxivament del cas Carraus, de presumpta corrupció urbanística al consistori. Tal i com ja va avançar el Diari, el jutjat número quatre d’Amposta va decretar l’arxiu provisional de les actuacions el passat dijous, després de no trobar indicis de delicte en l’adjudicació d’obres per part del consistori canareu entre els anys 2008 i 2013, coincidint amb els governs del republicà Alfons Montserrat com a alcalde. En la investigació, que arrenca d’una denúncia anònima i dues més d’un militant de Convergènciadel municipi (ratificades per una exsecretària municipal), la Guàrdia Civil va dur a terme dos sonats escorcolls de les dependències municipals i va arribar a detenir durant unes hores l’alcalde i el llavors regidor d’Urbanisme, Manel Martí. En les diligències judicials van arribar a estar imputades 19 persones, entre càrrecs públics, treballadors municipals i petits empresaris de la construcció.

Segons remarcà ahir Montserrat, el sobreseïment del cas permet restituir l’honorabilitat de totes aquestes persones. «Durant prop de dos anys hem tingut a sobre aquesta espasa de Damocles... ha estrat un procés llarg i dur, però hem sentit que comptàvem amb el suport de la ciutadania i ara ja ha quedat demostrat que no hem defraudat la seva confiança», comentà l’alcalde, que recentment ha estat reelegit, aconseguint, a més, la primera majoria absoluta de la democràcia a Alcanar.

Montserrat, que va comparèixer ahir amb tot l’equip de govern d’ERC i l’exregidor Manel Martí, va qualificar de totalment desproporcionada «i retransmesa a temps real» l’actuació duta a terme per la Guàrdia Civil, relacionant-la en bona part amb el procés sobiranista que està vivint Catalunya. «La seva actuació es va situar fora de tota lògica jurídica,», va denunciar Montserrat, tot qualificant-la com a més pròpia «d’altres temps».

Des que es va produir el primer escorcoll de l’Ajuntament d’Alcanar a l’octubre del 2013, el govern municipal sempre va defensar que les adjudicacions d’obres s’havien dut a terme de forma ajustada a dret. «En algun cas s’ha pogut produir alguna errada administrativa menor, però res il·lícit», comentà Martí. «Ningú ha posat mà a la caixa, com es pretenia fer veure», remarcà per la seva banda Montserrat.

Entre les obres que han estat investigades pel jutjat hi ha la construcció de la rotonda a l’antiga N-340 als Alfacs;les reformes dels carrers la Pau i Unió; obres de millora a l’escola municipal de música; la prolongació de l’avinguda Catalunya o la compra dels terrenys on hi ha el poblat ibèric de Sant Jaume-Mas d’en Serrà, entre d’altres.

Així, van ser imputades les persones que havien format part de les diferents taules de contractació de les obres i també els paletes i petits empresaris als quals s’havien adjudicat. «Però no hi eren totes les obres... curiosament les denúncies obviaven les que van ser adjudicades a un empresari del Montsià vinculat a CiU», afirmà l’alcalde.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También