Alcanar xifra en 1,5 milions els danys a la costa pel temporal Glòria

Els operaris municipals estan reparant les zones afectades del camí de Virol i el Fondo de Jan

14 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 14 febrero 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament d’Alcanar han elaborat un informe de danys pel temporal Glòria que ascendeix a aproximadament 1,5 milions d’euros. L’equip de govern va explicar als veïns de les Cases, en una assemblea ciutadana, les tasques d’emergència posteriors al temporal i les que s’estan duent a terme en aquests moments. «Les afectacions requeriran inversions molt importants a les zones més afectades i ajudes d’administracions supramunicipals», comenta l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.

Segons la regidora d’Ordenació del Territori, Ivette Fibla: «les actuacions actuals dels operaris municipals consisteixen a reparar les zones afectades del camí de Virol i el Fondo de Jan, en les pròximes setmanes s’actuarà en altres camins del terme municipal».

També s’està netejant el passeig del Marjal, «però les tasques encara s’allargaran uns dies, ja que s’ha de tenir cura amb el paviment per no malmetre’l i, per aquest motiu, no es poden posar màquines pesants», afegeix Fibla.

A més, el temporal va afectar l’espigó del far roig, on l’onatge va descol·locar les pedres de l’escullera i en va debilitar la punta. Ports de la Generalitat hi farà una actuació d’emergència per a recol·locar les pedres remogudes. Finalment, Fibla lamenta «fa temps que els mariners han de treure les seues embarcacions per por a que es malmeten quan hi ha temporals» i demana solucions.

Comentarios
Multimedia Diari