Alerta al Baix Ebre per la mort de gats i tres gossos

Un gos podria haver matat a un gat. Des de Progat Tortosa insisteixen que cal portar els gossos lligats

19 mayo 2017 16:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquesta setmana els voluntaris de Progat Tortosa van trobar un gat mort al parc municipal que pertanyia a una de les colònies de felins que l’entitat té controlada. Semblaria que finalment ha estat un gos de mida gran el que va acabar amb la vida del felí, i des de Progat insisteixen que cal portar els gossos lligats.

«Ens ha dolgut moltíssim. Hem demanat més vigilància al parc perquè els gossos a vegades van solts i està prohibit per la normativa local. Vam arribar a un acord per explicar aquests casos a la Policia Local», explica la portaveu Dora Casadó.

Progat també aquesta mateixa setmana ha denunciat a través de les xarxes socials que en pocs dies a una de les colònies que l’associació cuida, alimenta i controla (a Tortosa n’hi ha 9, amb un total d’uns 115 gats) han desaparegut un gran nombre de gats que podrien haver estat enverinats. «L’any passat al barri del Rastre van enverinar la colònia de gats, quan tots estaven controlats, nets i esterilitzats. Hi ha molta ignorància envers els gats del carrer. Ara el barri té seriosos problemes de rates i ratolins», diu Casadó.

Quan un grup de gats lliures (salvatges, que no han sigut animal de companyia abans) comparteix una zona d’una ciutat es diu que s’ha format una colònia. Progat Tortosa manté les colònies «controlades», això vol dir que l’associació es cuida que les condicions de vida dels gats de carrer millore, ja que estan exposats, com ha succeït darrerament, a l’incivisme i la violència, la gana o el fred. L’associació atrapa a cada gat del carrer per tal de portar-lo al veterinari per fer-li un control sanitari i on serà vacunat, esterilitzat i desparasitat. Després aquell exemplar es retorna al carrer. No convé alimentar amb restes de menjar humà els gats, ja que s’acaba embrutant l’entorn i no és bo per a la seua alimentació. El procediment és diferent si un gat domèstic ha sigut abandonat i apareix a la colònia. Aleshores es pot iniciar un procés d’adopció perquè un gat abandonat no s’adapta al carrer i pot morir. L’adopció inclou l’esterilització. El 2016 l’entitat va aconseguir 70 adopcions.

Aquests dies de fred, Progat demana a la ciutadania cases d’acollida temporals per a aquells gats que potser no sobreviuran a les baixes temperatures.


Tres gossos morts a trets
També aquesta setmana, les xarxes socials s’han commogut amb la fotografia de tres gossos morts a trets i trobats en bosses de plàstic al costat de l’estació de tren de l’Aldea. La persona que va trobar-los ha posat una denúncia a la Policia Local. La protectora Arca de Tortosa, així com Progat Tortosa, han lamentat profundament el succeït. –

m. pallás

Comentarios
Multimedia Diari