Alerta per la proposta de desviar diners de l'Hospital de Móra d'Ebre al de Reus

El comitè d´empresa de l´Hospital de Móra d´Ebre tem que si cal es prendrà la decisió

19 mayo 2017 19:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i l’alcalde de la població s’han oposat amb fermesa a la proposta del grup municipal de la CUP a Reus de desviar diners de l’empresa gestora de l’hospital morenc, Gehcosa –en mans de l’Ajuntament de Reus–, a l’Hospital de Sant Joan de Reus per resoldre el dèficit que arrossega el centre reusenc, de tres milions d’euros.

Els treballadors de l’Hospital de Móra d’Ebre han signat un manifest on reivindiquen que les decisions i la gestió del centre s’ha de prendre des de Móra d’Ebre, amb pressupost propi, i s’ha d’acabar, d’un cop, la dependència històrica amb l’Hospital i l’Ajuntament de Reus. Per tant, els treballadors reclamen a la direcció que no es «desvïi cap euro de Gehcosa a l’Hospital Sant Joan de Reus».

En els mateixos termes s’ha expressat l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, alertat per una proposta «que moralment no té cap sentit» ja que suposaria traspassar diners d’una regió sanitària a l’altra i utilitzar uns diners «obtinguts gràcies a la bona gestió de l’Hospital de Móra d’Ebre». «Faré qualsevol cosa que estigui al meu abast per tal que això no sigui així», afirma.

En l’últim consell administració de Gehcosa no es abordar l’assumpte ja que la proposta no s’hauria presentat de manera formal. «Amb tot, vaig veure la predisposició, si arribés el cas, a no acceptar aquesta proposta», tanca Piñol.

Al seu torn, el president del comitè, Jordi Rubio, lamenta la poca informació rebuda sobre aquests i altres assumptes que afecten el centre hospitalari. Amb relació a la proposta de la CUP, i després de reunir-se amb Gehcosa i amb el mateix partit anticapitalista, la conclusió de Rubió és «que si cal, aplicaran la mesura i si ho fan, seria abans de l’estiu», assegura preocupat el president del comitè.

Els treballadors afirmen que el centre arrossega «retallades sistemàtiques» des de l’any 2008, tant en salari com en llocs de treballs i «precarietat en les contractacions».

Més enllà del manifest elaborat, el comitè d’empresa estudia emprendre accions, no concretades, per defensar els seus postulats.

Comentarios
Multimedia Diari