Alerta per la reproducció de la granota toro al Delta

És el primer cop a l’Estat que es confirma la cria de l’espècie, originària d’Amèrica i considerada una de les espècies invasores més nocives 

07 julio 2018 14:16 | Actualizado a 07 julio 2018 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Generalitat ha confirmat la reproducció per primera vegada a Catalunya i a Espanya, concretament a tres llacunes del Delta de l’Ebre, de la granota toro (Rana catesbeianus), una espècie invasora originària de Nord-amèrica que es troba entre les més nocives del món.
Durant l’elaboració d’estudis biològics,  es van detectar quatre capgrossos, suposadament d’aquesta espècie.

L’endemà, el Servei de Fauna i Flora i el Parc Natural del Delta de l’Ebre  van activar el protocol per confirmar la presència de l’espècie en aquest lloc.

Ara, els resultats genètics de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) han confirmat que, efectivament, es tracta d’aquesta granota, considerada una de les 100 espècies invasores més perjudicials pel seu impacte ecològic. Concretament, perquè depreda altres espècies autòctones i en desplaça altres, ocupant espai i concentrant recursos.

Encara que és la primera vegada que es constata la reproducció d’aquesta espècie a tot l’Estat, a Catalunya s’havien localitzat puntualment exemplars adults: el 1999, a Collserola i, el 2012, al mateix delta de l’Ebre, i van ser controlats.

La hipòtesi més probable sobre l’origen dels exemplars és l’alliberament d’adults o de capgrossos per part de particulars, malgrat que la legislació vigent prohibeix expressament la seva tinença, transport, trànsit i comerç, així com el seu alliberament al medi.

Comentarios
Multimedia Diari