Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alerta per l'escalada de tensió entre aficionats taurins i animalistes

L'entitat AnimaNaturalis publica un vídeo que corrobora les agressions a les dues animalistes

M.Millan

Whatsapp
Captura del vídeo d´AnimaNaturalis que mostra l´agressió a Aida Gascón. Foto:animanaturalis

Captura del vídeo d´AnimaNaturalis que mostra l´agressió a Aida Gascón. Foto:animanaturalis

Màxima alerta i preocupació a les Terres de l’Ebre per l’escalada de tensió en l’inici de la temporada de bous, amb l’agressió a dues animalistes als bous del passat divendres a Mas de Barberans i inicidents fa dues setmanes a Aldover. Un vídeo gravat d’incògnit per un altre grup d’animalistes i que ahir va fer públic l’entitat AnimaNaturalis, mostra clarament com les dues activistes de l’entitat van ser agredides per un grup de persones, que els van sostreure i trencar les càmeres amb les que volien enregistrar els bous, mentre hi havia assistents que s’ho miraven sense intervenir i alguns fins i tot van aplaudir. Si que van actuar membres de la Comissió de Bous del municipi per intentar aturar l’agressió.

Tal i com ja va informar elDiari, pels fets van ser detingudes dissabte quatre persones de Sant Carles de la Ràpita, tres homes i una dona d’una mateix família, acusades de coaccions, danys i lesions amb l’agreujant de discriminació. Agents dels Mossos d’Esquadra van presentar l’atestat dels fets al Jutjat d’Amposta, ahir al migdia.

El delegat del Govern a les Terres de l’lEbre, Xavier Pallarès, va condemnar ahir les agressions i va admetre que la situació preocupa molt la Generalitat i els ajuntaments. En aquest sentit, s’està analitzant per part del Departament d’Interior, tant a nivell de la direcció de Jocs i Espectacles com dels Mossos d’Esquadra.

«Les tradicionals festes en bous als municipis de les Terres de l’Ebre són una celebració, per això, no podem entendre aquests tipus de comportaments que degraden la festa i a tota la gent que agraden els bous. No tolerarem fets com aquests», va afirmar Pallarès, tot demanant serenitat.

El delegat remarca que els bous són espectacles públics que poden ser enregistrats per qualsevol de les persones que hi assisteix, i recorda que l’activitat està emparada i regulada per laLlei catalana de les Festes Tradicionals amb bous. «Som i serem impecables en fer complir la llei i cal que tots l’acatem des del respecte mutu i la llibertat d’expressió, entenent que les coses es fan ben fetes i, per tant, no hi ha cap inconvenient a gravar un espectacle públic», assegura Xavier Pallarès.

Possible manifestació

Les activistes agredides d’AnimaNaturalis van rebre ahir un allau de suports, especialment a través de les xarxes socials. «Ens demanen poder fer una manifestació de rebuig als fets, i estem valorant com i on la podríem fer», explicà al Diari Aida Gascón, directora d’AnimaNaturalis a l’Estat i una de les dues persones agredides.

L’entitat també preveu posar-se en contacte amb la Delegació delGovern a l’Ebre per demanar la presència de cossos policials que vetllin per la seguretat i evitin possibles nous incidents durant els espectacles. Així mateix preveu adquirir nous equips per continuar amb les seves gravacions i controlar si es compleix amb la normativa.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También