Alerten de la presència de granota toro al Parc Natural del Delta

S'ha localitzat un exemplar mort fora de la zona zero, a l'hemidelta nord

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge dels treballs d’identificació d’espècies al Parc Natural del Delta de l’Ebre. FOTO: PARC NATURAL DEL DELTA

Imatge dels treballs d’identificació d’espècies al Parc Natural del Delta de l’Ebre. FOTO: PARC NATURAL DEL DELTA

Personal tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre ha confirmat la presència de granota toro (Lithobates catesbeianus), després de dos anys sense cap indici a la zona.

S’ha localitzat un exemplar mort a 7 quilòmetres de la zona zero on el 2018 es va detectar per primera vegada, a un aiguamoll de l’hemidelta nord. També s’ha identificat en dos desguassos, segons els resultats de l’anàlisi ADN ambiental, una eina genètica que s’utilitza per detectar una espècie a través d’una mostra d’aigua, sense capturar l’exemplar.

Sembla que algunes de les granotes que van sortir de la zona zero s’haurien dispersat. Es desconeix el nombre i la ubicació exacta perquè els punts de mostreig engloben una zona àmplia de l’hemidelta esquerre. Tanmateix, no hi ha evidència que s’hagi reproduït i per aquesta raó és imprescindible actuar amb rapidesa. De moment les actuacions previstes se centren a acotar la zona de presència a partir d’anàlisi ADN ambiental en més punts. Una vegada es conegui l’abast, es començarà a fer escoltes, mostrejos i a replantejar actuacions.

En aquest estadi, és de vital importància la participació ciutadana. En cas de veure-la o escoltar-la (canta com un bou), cal contactar amb el parc al telèfon 671 738 193. També cal recordar que està prohibida la seva tinença i el seu alliberament al medi natural.

Comentarios

Lea También