Allau de donacions al Refugi d’animals de Ginestar

Després de la publicació de la notícia al ‘Diari’ el passat 22 de gener, el refugi de Ginestar ha rebut 300.000 quilos de pinso per a 105 gossos

12 febrero 2019 10:47 | Actualizado a 15 febrero 2019 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Refugi la Ginesta està d’enhorabona després de superar una de les seves pitjors crisis. Fa unes setmanes el Diari anunciava la precària situació del refugi quan la seva presidenta, Isabel Bellver, declarava que es trobava «al límit». Havia d’alimentar a 105 gossos a base de pa i fideus. «No puc més. Necessitem donacions de pinso» demanava Bellver.  

A banda de la falta de recursos, se li havia de sumar un hàndicap encara pitjor: el 80% dels gossos del refugi sobrepassa els 8 anys. Una edat prou avançada que dificulta molt més la seva adopció.

Situació tràgica que deixava lluny un possible final feliç. Però una vegada més, la força de la comunicació queda patent, ja que des de la publicació de la notícia el refugi ha rebut més de 30.000 quilos de pinso (25.000 quilos del Bon Àrea, 5.000 quilos de particulars i 900 quilos de l’empresa Animalear). Donacions que han salvat el Refugi de la Ginesta. «Vull donar les gràcies als mitjans de comunicació perquè amb  la difusió es va arribar a molta gent per la difusió de la notícia, però sobretot a tots aquells que han donat pinso per als gossos» declara agraïda Isabel Bellver. 

Ningú va dubtar i tothom va acudir a la crida, perquè la situació era alarmant i així es va publicar als mitjans de comunicació. El refugi està d’enhorabona i satisfet per aquesta gran acció que demostra la generositat dels ciutadans. 

La crua realitat
Tot i això, la societat hauria de ser conscient del que passa després del ressò mediàtic. Perquè fa prop de dos anys, el refugi ja va viure una situació d’emergència similar i arran d’una publicació del Diari i la conseqüent repercussió dels mitjans, van rebre donacions de pinso per a quasi un any. 

Així doncs, ara hi ha qui posa sobre la taula la necessitat de fer l’exercici de preguntar-se si aquesta donació és una solució o un pedaç més a  la precària situació dels refugis d’animals.

Comentarios
Multimedia Diari