Al·legacions d’Alcanar al projecte per segellar els pous del Castor

La Plataforma del Sénia, que ha col·laborat amb el consistori, apunta mancances en el risc sísmic i vessaments

24 noviembre 2020 17:39 | Actualizado a 24 noviembre 2020 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Alcanar ha presentat aquesta setmana al·legacions al projecte d’Enagás per segellar definitivament i abandonar els pous del fallit magatzem de gas submarí Castor. El consistori ha treballat conjuntament en la seva preparació amb la Plataforma Ciutadania en Defensa de les Terres del Sénia, que ha apuntat mancances en l’estudi d’impacte ambiental i en aspectes relatius a la seguretat de les persones i l’ecosistema, concretament, en els mecanismes d’alerta a les poblacions properes pel risc sísmic així com la possibilitat que es puguin produir vessaments d’hidrocarburs durant l’operació. El govern municipal, per la seva banda, vol saber la previsió del govern per desmantellar la planta terrestre, pròxima a Alcanar.

En les al·legacions presentades, l’Ajuntament canareu demana a la dependència d’Indústria i Energia de la subdelegació del govern a Castelló que se l’informi sobre el protocol d’emergències i el sistema d’avisos a les poblacions, atesa la proximitat del mateix municipi- davant el risc de sismicitat induïda en el cas que les tasques desestabilitzessin el subsòl marí i afectessin la falla.

Contaminació marina

En una línia similar, reclama informació detallada sobre les mesures de prevenció, protecció i lluita contra la contaminació marina davant un possible vessament d’hidrocarburs durant els treballs, a més dels mitjans de contenció i prevenció previstos en diferents escenaris possible i temps de resposta perquè es puguin coordinar amb diferents plans i programes que pugui aplicar la Generalitat o altres administracions supramunicipals competents en matèria de protecció civil.

L’Ajuntament també vol que es consideri la Generalitat com a part interessada en el projecte per la proximitat territorial i afectacions ambientals, en el marc del Pla especial d’emergències sísmiques de Catalunya (Sismicat) i reclama una comissió de seguiment del programa de vigilància ambiental, davant la singularitat del projecte, en la qual participi també l’òrgan ambiental del Govern i s’informi periòdicament a les entitats locals.

Per últim, reclama informes previs sobre risc sísmic de la zona objecte dels treballs a l’Institut Geològic i Miner (IGME), l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’Observatori de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari