Alliberades més de 200 tortugues mediterrànies al parc natural del Montsant

Tots els exemplars s'han marcat amb un codi de senyals a la closca, que els identifica individualment i se'ls ha fotografiat el dors i el ventre, com a complement d'identificació

19 mayo 2017 17:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 

Un programa de reintroducció ha alliberat avui més de 200 tortugues mediterrànies(Testudo hermanni hermanni) al parc natural de Montsant (Priorat), informa la Generalitat.
Un programa de reintroducció ha alliberat avui més de 200 tortugues mediterrànies(Testudo hermanni hermanni) al parc natural de Montsant (Priorat), informa la Generalitat.

Es tracta d'un programa de reintroducció d'aquesta espècie amenaçada a càrrec dels departaments de Territori i Agricultura, el Centre de recuperació d'amfibis i rèptils de Catalunya (CRARC) i un centre menorquí de recuperació de fauna salvatge, que cedeix part dels exemplars.
La Generalitat duu a terme el projecte de reintroducció de la tortuga mediterrània al Parc Natural de Montsant des de 2005 i, amb les d'avui, sumen 3.000 exemplars reintroduïts per aconseguir una població estable.

Tots els exemplars s'han marcat amb un codi de senyals a la closca, que els identifica individualment i se'ls ha fotografiat el dors i el ventre, com a complement d'identificació.

Els dibuixos i taques de la closca són únics en cada individu, i en la fase adulta segueixen inalterables.

La tortuga mediterrània té una de les distribucions geogràfiques més reduïdes d'Europa Occidental i només són a Catalunya, València i les Balears.

A Catalunya, estan localitzades als parcs naturals del Garraf, Delta de l'Ebre, la Serra d'Irta i Montsant; el Paratge natural de l'Albera i a la Serra de Llaberia.

L'única població natural que es conserva és a l'Albera i l'estratègia és potenciar la creació de noves poblacions dins de l'àrea de distribució històrica i potencial d'aquesta espècie greument amenaçada.

La tortuga mediterrània s'extingeix per la destrucció del seu hàbitat (sobretot pels incendis forestals) i la captura per ser destinades al mercat de mascotes, que és il·legal.

Comentarios
Multimedia Diari