Más de Ebre

Alumnes d’Amposta, segons classificats a la Lliga de Debat

En total, més de 5.000 estudiants de 163 instituts d’Andorra, Catalunya i el País Valencià han participat en les fases classificatòries

Maria Noche

Whatsapp
Alumnes d’Amposta, segons classificats a la Lliga de Debat

Alumnes d’Amposta, segons classificats a la Lliga de Debat

L’Institut de Tecnificació d’Amposta, amb el suport de la Universitat Rovira i Virgili, ha aconseguit la posició de subcampió en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. Un èxit total, tenint en compte que en total han participat més de 5.000 estudiants de 163 instituts d’Andorra, Catalunya i el País Valencià; i que el centre era el primer cop que s’introduia en aquest esdeveniment. 
El tutor del grup participant, Miquel Àngel Llorens, ha volgut destacar «l’esportivitat» amb la que els alumnes s’han enfrontat a aquests debats. «El handicap que han tingut és que són alumnes de tecnificació esportiva, el seu horari és molt ajustat i no tenen temps per preparar-se; d’altra banda, la part positiva és que són persones acostumades a competir». Llorens també afegia que «s’han sabut encarar a la competició de forma seriosa, però sense ambició ni arrogància».


Aquesta opció se’ls va plantejar als alumnes de primer i segon de batxillerat, donant-los l’oportunitat de participar de forma totalment voluntària. Finalment han estat un grup de cinc joves els qui han participat: Pep Rallo, Aitor Senar, Joan Bel, Xavi Roig i Aaron Cano, amb el suport principal del seu tutor i professor del centre, Miquel Àngel Llorens.
Durant els últims mesos els alumnes han participat en diverses etapes del certamen, primer a Tarragona i després, en passar a la fase final, es van desplaçar fins Barcelona. Els 14 equips classificats han competit en la fase final celebrada els darrers dies a la UAO CEU.  Enguany, el tema del debat ha estat ‘Calen les fronteres entre països?’ i els alumnes han hagut de defensar posicions tant a favor com en contra. Cal esmentar que, tant en la semifinal com en la final, els alumnes desconeixien quina de les dos postures haurien de defensar i no se’ls va comunicar fins al mateix moment del debat. «Crec que aquest certamen ha estat una experiència molt positiva i molt productiva, perquè més enllà d’ajudar els alumenes a que sàpiguen expressar-se, a transmetre coneixements, conduir grups de persones, etc.; els ha servit per reflexionar sobre temes d’actualitat molt importants», destaca la directora del l’Institut de Tecnificació, Lucia Tomàs.


Cohesió de grup
Dos membres més de l’equip docent, Míriam Soler i Fernanda Garcia, han col·laborat amb els seus alumnes al certamen. En general, tot l’equip que ha treballat per aquesta lliga, tant alumnes com professors, es mostren enormement satisfets del procés i del resultat final, que també els ha servit per treballar la cohesió de grup. «Només el fet de poder participar, ho hem viscut com un premi. Molts cops repetim que l’expressió oral en un institut és difícil de treballar i d’avaluar, que hi ha manca de temps, que és una competència que no està ben integrada al currículum, etc. I aquesta experiència ha dotat els alumnes d’un coneixement enorme, i els ha permès també conèixer molts altres joves, perquè com comentava ha estat una competició amb molta esportivitat i les relacions que s’han anat creant han estat molt bones», explicava Lloren.

Comentarios

Lea También