Alumnes del Montsià atenen gent gran que viu sola

El programa ‘Bon dia, com estem?’ va cloure ahir, dimecres, amb l’acte de trobada entre els 18 alumnes i els 30 usuaris participants

31 mayo 2018 10:11 | Actualizado a 01 junio 2018 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

‘Bon dia, com estem?’. Aquesta ha estat la pregunta que setmana rere setmana 18 alumnes del segon curs del CFGM d’atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Montsià d’Amposta han realitzat a 30 usuaris participants en el projecte. Es tracta de gent gran, majors de 70 anys, que viuen sols. Durant quatre mesos, des del febrer fins aquest mes de maig que s’ha tancat el projecte, els alumnes han mantingut converses amb els usuaris tots els dimecres al matí. A cadascun d’ells se’ls va assignar un o dos usuaris a l’inici del projecte.

Després de moltes converses i experiències compartides a través del telèfon, sense veure’s les cares, aquest dimecres 30 de maig els alumnes i els usuaris es van trobar per primer cop en l’acte de cloenda del projecte. Un moment molt emotiu per a tots els participants. «Durant aquests mesos jo tenia la il·lusió d’una xiqueta jove que em trucava cada dimecres, i poder conèixer-la en persona i veure-li per fi la cara, ha sigut molt emocionant». Així ho expressava Rafel Batalla, un ampostí de de 89 anys que viu sol ja que la seva dona va morir fa anys, i tot i que explica que els seus fills el cuiden molt bé, passa molt temps sense companyia. «El fet de tenir una noia que estava pendent de mi totes les setmanes, trucant-me, m’ha donat molta vida».

Benefici mutu
El projecte s’ha basat en un servei d’acompanyament telefònic d’aquests trenta usuaris que mantenien poc contacte amb altres persones, detectays pels Serveis Socials d’Amposta. L’objectiu ha estat que se sentissin acompanyats i comprovar que estiguessin bé. D’altra banda, els alumnes s’han beneficiat en gran part d’aquest projecte, que els ha donat l’oportunitat de posar a la pràctica la formació que reben a l’aula, i sobretot de compartir experiències i crear un vincle amb persones d’altres generacions. «Crec que projectes d’aquest tipus ajuden molt a practicar allò que aprens a l’aula, i sobretot aprens molt de la gent gran, de les seves experiències i del seu passat», així ho apuntava Nuria Bertomeu, estudiant de l’Institut Montsià. 

El projecte és una col·laboració entre l’Institut Montsià i la regidoria de Sanitat i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari