«Amb responsabilitat es poden seguir organitzant actes, i la cultura s’ho mereix»

Entrevista. Montse Perelló, alcaldessa de Tivissa.Cada dissabte del mes d’agost Tivissa té una cita cultural a les Nits a la Boranova

29 julio 2020 08:45 | Actualizado a 30 julio 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La iniciativa cultural ‘Les Nits a la Boranova’ van néixer ara fa 7 anys amb l’objectiu de recuperar una tradició molt arrelada que converteix la plaça tivissana en un espai lúdico-festiu. Aquest any, els dies 1, 8, 15 i 22 d’agost Tivissa ha traslladat les nits culturals a l’aire lliure per poder seguir les mesures de seguretat.

 

Tivissa és un dels municipis que ha adaptat les seues festes majors. Com han anat?

Han anat molt bé, amb molt de control. Eren unes festes molt culturals, amb moltes actuacions i tots els actes s’han efectuat amb controls d’entrada i registres dels assistents. Els esdeveniments organitzats per la gent jove també han anat molt bé i amb precaució. 
Les Nits a la Baranova també segueixen endavant aquest any. 
Sí, amb el mateix format de sempre però ara amb l’aforament limitat, com s’ha fet anteriorment amb la nit lírica. Aquest any ho hem passat a l’exterior, a la plaça de la Baranova, per tal de garantir la seguretat dels assistents. Dos nits seran gratuïtes, però els assistents s’han de registrar amb anterioritat per poder accedir-hi i controlar l’aforament. A més, com és lògic, es mantindran les distàncies de seguretat entre el públic i l’ús de la mascareta serà obligat. 

 

La plaça de la Baranova, un espai especial per al municipi... 

Efectivament. Ja a festes hem organitzat concerts de tarda a la plaça i la resposta ha estat molt positiva, ja que és un espai molt bonic des d’on es veu la posta de sol. La plaça és un punt de reunió i on els més petits, des de sempre, juguen fins al tard.

 

Una edició més la soprano Sara Blanch actuarà a la Nit Lírica. 

Sí, d’alguna manera ella és la nit lírica. La soprano darmosana sempre ve acompanyada del pianista Josep Buforn i, aquest any, actuarà amb el baríton Carles Pachón. De fet, l’acuació a Tivissa serà la primera que ofereix des d’abans del confinament. 
Les Nits a la Baranova són una mostra de suport a la cultura. 
Sí, amb responsabilitat i les mesures necessàries es poden seguir organitzant actes i la cultura s’ho mereix. A més, tota aquesta gent està patint molt perquè no ha pogut actuar durant molt de temps. S’ho estan passant molt malament a nivell econòmic i professional. Molts veuen que no podran pujar a un escenari en molt de temps. 

 

Quines són les ofertes culturals de la resta de les nits?

La segona nit és la literària amb l’espectacle ‘Espai Infinit’, una actuació de l’actriu valenciana Marina Mulet, que escenifica tres contes literaris d’adults escrits per tres autors valencians. La següent nit és la musical, amb el grup QVoce, que ja van visitar el nostre municipi per la fira de Nadal i van agradar moltíssim. El grup fa fusió de tres estils: líric, melòdic i pop. La quarta nit, l’escènica, està a punt de tancar-se amb una aposta audiovisual. 

 

Quina ha estat la resposta del públic en la venda d’entrades?

De moment només hem posat a la venda les entrades de la primera nit i la resposta ha estat totalment positiva des del primer dia. Gairebé s’han venut totes.

 

Més d’un any de mandat. Com ha estat?

Ha estat un any complicat, amb aiguats a l’octubre, el temporal Glòria i la crisi de la Covid-19. És una situació totalment nova per a l’ajuntament, però ens n’estem sortint amb moltes hores de treball.
 

Propers projectes?

Un projecte important és la rehabilitació de la sala de teatre del poble, que hem aconseguit una primera subvenció de 366.000€ i, per tant, ara estem fent les bases per a la redacció del projecte. A més, un altre projecte important és la construcció d’una depuradora, ja que no en tenim i, finalment, la Generalitat se’n fa càrrec.En quant a les subvencions PAM i PUOSC està previst finalitzar algun carrer i ja hem acabat la instal·lació de la caldera de biomassa a l’escola i a la llar d’indants municipal i continuarem amb aquest projecte de sostenibilitat a nivell de poble amb noves accions. 

Comentarios
Multimedia Diari