Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amics dels Castells porten la Guerra de Successió a les Avançades de Sant Joan de Tortosa

La recreació amb els Miquelets de Catalunya forma part del nou catàleg d'activitats de l'entitat per atreure més socis

A.Caralt

Whatsapp
Una dels moments culminants de la jornada de recreació, a les Avançades. Foto: Andreu Caralt

Una dels moments culminants de la jornada de recreació, a les Avançades. Foto: Andreu Caralt

Les fortificacions de les Avançades de Sant Joan, un dels diversos tresors patrimonials de Tortosa a descobrir, van ser escenari ahir d’una recreació històrica ambientada en la Guerra de Successió, al segle XVIII.

Els protagonistes van ser el grup especialitzat Miquelets de Catalunya, que després de desfilar per diversos carrers del nucli antic van mostrar als visitants com era la vida en un campament de l’època. El punt culminat de la jornada fou la recreació d’un atac, amb centenars d’assistents al migdia, i només davant d’unes desenes a la tarda, a causa de la pluja.

Amics dels Castells va organitzar la jornada en el marc de la celebració de la seva XXI diada anual. La històrica associació de la ciutat, creada per defensar i reivindicar el valuós patrimoni de Tortosa, ha viscut en els últims mesos nombrosos canvis.

Fa menys d’un any va accedir al càrrec de president Ramon Ruiz i es va renovar part de la junta directiva.

Els nous responsables de l’entitat han volgut fer gir als seus objectius i han dirigit la mirada als seus associats, en el sentit d’organitzar activitats per a ells, «que fossin una part activa de l’entitat» i per incentivar, de manera paral·lela, nous afiliats. Ruiz explica que l’entitat havia perdut el 50 per cent dels seus socis, fins als 150 actuals. «És un punt feble de l’entitat que volem recuperar», admet. Així, Amics dels Castells ha buscat complicitats amb altres entitats i empreses dedicades al turisme per ampliar el catàleg d’activitats.

A banda de la pèrdua de socis, un altre cop per a l’entitat fou el tancament de la seva seu, situada a la cèntrica plaça de la Cinta, i que oferia servei de bar i restaurant. El president té clar que calia tancar-la, «s’acumulava un deute important i nosaltres, com a entitat sense ànim de lucre, no podíem mantenir un negoci amb pèrdues per part de l’explotador», subratlla.

Així, Amics dels Castells no preveu obrir un local similar i destina els seus esforços a donar visibilitat de les seves activitats mitjançant les xarxes socials.

La nova junta, a més, es vol allunyar del discurs «polític» que l’ha caracteritzat en els últims anys i fer propostes «pro actives» envers la defensa i recuperació del patrimoni de Tortosa, encara per conèixer «fins i tot per la gent de la mateixa ciutat».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También