Amics, família i autoritats acomiaden Neus Català, 'militant de la solidaritat'

 Torra, Torrent, Colau, Capella, Vergés, Rufián i Maragall acudeixen al funeral de la militant antifeixista Neus Català

16 abril 2019 14:32 | Actualizado a 17 abril 2019 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Desenes d'amics, familiars i autoritats han acomiadat aquest dimarts l'activista catalana i supervivent dels camps de concentració nazi Neus Català, a la qual el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha referit com una "militant de la solidaritat". 

En una cerimònia a les 12 hores a Móra la Nova (Tarragona), s'ha celebrat el funeral de Català, al qual han acudit, a més de Torra, el president del Parlament, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els consellers Ester Capella, Mariàngela Vilallonga, Alfred Bosch i Alba Vergés; el candidat d'ERC a les municipals barcelonines Ernest Maragall, i el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. 

El funeral ha servit per destacar el coratge i la lluita de Neus Català, que va morir aquest dissabte als 103 anys d'edat, ha destacat la seva biògrafa, la historiadora Elisenda Berenguer, també present en la cerimònia emotiva en què ha cantat Marina Rossell. 

"Quan em vegeu morir, porteu-me als Guiamets", els va dir als seus fills l'última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. 

El fèretre de Català ha lluït amb la bandera republicana espanyola i nombroses corones de flors per donar l'últim aduu a Català, que ha culminat després en un comiat íntim per als seus familiars i afins més propers.

PARAULES DE TORRA 
El president Torra ha subratllat: "L'exemple de Neus Català ens dona força i dignitat per a les nostres lluites de cada dia i pel gran combat per un món lliure i just". 

S'ha compromès a preservar la memòria de Català, i ha assegurat que el seu exemple es convertirà també en un motor que donarà força i continuarà explicant "què vol dir ser una militant de la solidaritat, una militant de l'antifeixisme i una militant de la llibertat". 

Comentarios
Multimedia Diari