‘Amore’, el fenomen eròtic d’aquest Sant Jordi des de les Terres de l’Ebre

El canareu Miquel Bort amb la seua primera novel·la sobre amor i sexe clandestins

23 abril 2021 10:18 | Actualizado a 23 abril 2021 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’opera prima en el gènere eròtic del canareu Miquel Bort, Amore, arriba a la seua tercera edició abans de la diada de Sant Jordi. Tot un rècord i més tenint en compte que es va començar a distribuir a les llibreries catalanes i valencianes el passat dilluns 12 d’abril. Això representa l’edició d’un total de 3.000 exemplars. Bona part del miler de llibres de la primera edició ja estaven «compromesos» abans de la posada a la venda, fins i tot, ja n’hi havia algun de dedicat per l’autor.
Miquel Bort és ambiciós i contesta amb un sí rotund quan se li pregunta per la possibilitat que es converteixi en un fenomen literari a les Terres de l’Ebre. Per fer-ho possible ha estabert sinergies amb diversos factors del territori. Un d’aquests és el grup de rock Sukre, del seu Alcanar natal, ells han composat i interpretat una cançó inèdita per a la novel·la titulada també Amore.
«Els vaig proposar la idea després d’assistir a un concert de Sukre, van acceptar el repte i ha sortit una cançó molt bona en la línia del que explica la novel·la. Hem establert una simbiosi que ens beneficia a tots», diu Bort.
El tema s’està difonent per les xarxes socials i quan pugui fer presentacions del llibre comptarà amb la presència musical de Sukre. I és que una de les peculiaritats del llibre és que disposa d’una banda sonora pròpia. La persona que llegeix pot accedir a les músiques que amaren els protagonistes (Mar i el seu amant Marco) a través d’uns codis QR situats al marge de la pàgina.
Aquests codis també permeten veure els paisatges (tarragonins i ebrencs) dels personatges, seqüències de pel·lícules o escoltar la veu de Mar explicant les seues vivències.
Miquel Bort destaca el protagonisme de la dona, «considero que és més complerta i sencera a l’hora de viure l’amor i el sexe». És inevitable pensar en les 50 ombres de Grey, tal i com diu Marco transmetent el pensament de l’autor: «no em va agradar gaire. El vaig trobar massa postís, poc terrenal». Per això, Bort es va proposar «escriure una història que ens pogués passar a qualsevol de nosaltres, que ens puguem identificar amb els personatges».
Sexe explícit
El llibre publicat per Onada Edicions aspira a normalitzar la presència de gènere eròtic en català, un tipus de literatura que mou multituds de lectores i de lectors. Ho fa sense complexos i amb diàlegs i descripcions explícites. Tanmateix, Amore també és una reflexió sobre la hipocresia dels comportaments de la nostra societat, en el que els personatges es veuen sovint lligats per la disjuntiva entre el deure cap els altres i els desitjos personals, entre la seguretat de la monotonia i el risc d’allò desconegut.
Amb aquesta primera novel·la eròtica, Miquel Bort desitja que les persones que llegeixin Amore facin seu el lema de la portada: Gaudint veient-te gaudir.

La influència del primer llibre

Miquel Bort és mosso d’esquadra i, com a expert en la matèria, va publicar el llibre 'Com evitar un accident de trànsit', amb més de cent mil còpies venudes en català i en castellà. La influència del primer llibre es veu també en Amore, ja que els protagonistes es coneixen arran del rescat en un accident de trànsit.

Comentarios
Multimedia Diari