Ampliaran el servei d’urgències de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

L’any que ve es reformarà l’heliport del centre per adequar-lo per a vols nocturns i està previst que s’inicien les obres del nou edifici que acollirà el servei de radioteràpia, el qual comptarà amb un accelerador lineal d’última generació

08 septiembre 2018 10:08 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El servei d’urgències de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s’ampliarà de nou, per dimensionar les instal·lacions a les necessitats existents i posar-les al dia.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir en una visita al centre que l’actuació s’incorporarà al pla d’inversions de l’hospital, sense donar però terminis de quan es podrà executar l’obra, molt demandada per usuaris i treballadors sanitaris. 

El pla de millores previst per al Verge de la Cinta inclou també l’adequació de l’heliport per a vols nocturns, amb una inversió de 200.000 euros planificada per al 2019. 

També a finals de l’any vinent s’iniciarà la construcció del nou edifici que acollirà el servei de radioteràpia que ha de donar servei als pacients oncològics de les Terres de l’Ebre, amb una inversió per part del Departament de Salut de tres milions d’euros. 

El futur equipament comptarà amb un nou accelerador lineal d’última generació i, una vegada construït el nou edifici, el servei de radioteràpia (ubicat actualment al centre sociosanitari de la Santa Creu de Jesús), es traslladarà al recinte de l’Hospital de Tortosa. 

També avança, però sense terminis establerts, el projecte del nou aparcament i edifici que ha de resoldre els greus problemes d’espai i estacionament que té actualment el centre sanitari públic de referència a les Terres de l’Ebre. 

Aquestes obres se sumen a la ja executada del nou Hospital de Dia, una unitat en funcionament que ofereix atenció especialitzada i administració de tractaments sense que el pacient hagi d’estar ingressat.

Compta amb 14 boxes de tractament, quatre consultes d’oncologia, dues d’hematologia i una consulta d’infermeria, entre d’altres. «Aquest nou centre ha contribuït a millorar l’eficiència en l’assistència, oferint una atenció personalitzada amb els mateixos nivells de qualitat, tècnics i professionals que la resta d’unitats hospitalàries», remarquen des de Salut. 

Segons la consellera, el pla de millores al Verge de la Cinta pretén garantir «l’equitat territorial» i contribuir «a fer un sistema públic de salut més sostenible». 

Alba Vergés també va detallar en la seva estada a Tortosa que el Departament de Salut treballa per donar solucions a la manca de professionals d’algunes especialitats mèdiques que afecten territoris com les Terres de l’Ebre. 

Comentarios
Multimedia Diari