Amplien el passeig marítim de l'Ametlla de Mar fins a la platja de l’Alguer

En marxa les obres, en què Ports de la Generalitat inverteix 523.000 euros

25 septiembre 2018 11:16 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat les obres d’urbanització que donen continuïtat al passeig marítim de l’Ametlla de Mar, des del moll de Llevant del port fins a la platja de l’Alguer. L’actuació, amb un pressupost de 523.000 euros, completa la integració del front portuari amb la població i suposa la millora del passeig marítim, la  reordenació de la zona nord de la platja de l’Alguer i la millora de la mobilitat.

Les obres han començat pels enderrocs dels paviments de la calçada i la vorera, així com el desmantellament  del mobiliari urbà. Al tram del passeig es restaura la calçada amb diferents tipologies de paviments per separar el trànsit rodat del pas de vianants. La vorera s’eixampla en el seu recorregut i s’allarga fins a l’entrada del moll de Llevant. També es defineixen set passos per a vianants i es milloren els accessos, per potenciar la mobilitat. Es fan noves canalitzacions per a les aigües pluvials. Així mateix, la zona d’entrada al mur del dic de recer i el pipican que es troba en aquest espai s’arrangen per donar continuïtat al passeig de l’Alguer.

El projecte continua amb l’adequació de l’espai que hi ha a la zona nord de la platja de l’Alguer, on s’han de reordenar i definir els usos. Es crea una nova plaça amb unes graderies i un amfiteatre, com una balconada al mar, amb zones verdes, parterres i arbrat, i nous espais per a ús dels ciutadans. A més la placeta que queda a la part superior del passeig que té un ús veïnal s’arranja i s’ordena.

Les obres també contemplen el canvi de l’enllumenat públic i el mobiliari urbà, i la senyalització vertical i horitzontal de tot l’espai.

En una visita a les obres, el gerent de Ports de la Generalitat, el calero Joan Pere Gómez Comes, ha destacat que «aquesta segona fase del projecte dona continuïtat al passeig marítim del port, tal com va anunciar el conseller Josep Rull l’estiu de 2017 quan va inaugurar el tram de passeig al moll de Ribera, i clou la integració del port amb el nucli urbà de la Cala». Gómez Comes també ha posat en relleu l’efecte del passeig en el turisme. «Posem en valor l’àmbit portuari i la façana de l’Ametlla per potenciar el turisme a la vila i perquè els caleros en puguin gaudir molts anys», ha remarcat. 

Comentarios
Multimedia Diari