Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amplien el passeig marítim del port de l'Ampolla amb una actuació de 200.000 euros

La urbanització del passeig marítim i el moll que separa la dàrsena pesquera de l’esportiva dóna continuïtat a la façana del municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del nou aspecte del passeig de l’Ampolla, aquest setmana. FOTO: Joan Revillas

Imatge del nou aspecte del passeig de l’Ampolla, aquest setmana. FOTO: Joan Revillas

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’urbanització del passeig marítim i el moll que hi ha entre el sector pesquer i el sector nàutic al port de l’Ampolla. El projecte ha reordenat els usos i ha millorat la mobilitat i l’engranatge entre el port i el teixit urbà amb nous espais per als ciutadans, amb un cost de 242.000 euros. 

La part de passeig urbanitzada comprèn el moll de ribera i el vial del port, en un tram de 140 metres de longitud que va de la plaça González Isla a la zona d’aparcament del Club Nàutic. L’actuació dóna continuïtat al passeig marítim en la seva totalitat, atès que l’any 2015 es va urbanitzar el tram que va des de la plaça González Isla fins a la zona pesquera. 

Les obres han permès separar el passeig marítim del vial del port per diferenciar el trànsit rodat de la zona de vianants. També s’ha millorat la recollida de les aigües pluvials del passeig per evitar el desguàs a la superfície. Pel que fa a la pavimentació, s’han usat diferents materials per distingir els espais i la zona s’ha senyalitzat. A més, s’ha canviat l’enllumenat públic, l’enjardinament i el mobiliari urbà.

El moll de l’antic contradic, que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva, és un punt de referència per als vianants dins la façana marítima i aquestes obres han reforçat el seu caràcter ciutadà. 

L’actuació ha consistit en la reordenació de l’ús del moll, la millora estructural de la infraestructura i la urbanització de l’espai per donar millor servei a les embarcacions pesqueres que hi amarren i donar cabuda al flux de vianants. 
Al costat del moll del contradic hi ha el tram final del barranc de Salomó, que ara està coberta per una plataforma de fusta.

Temas

Comentarios