Amplien el servei de trens Euromed entre l'estació de l'Aldea i Barcelona

En els primers dos mesos de funcionament del servei més de 3.600 usuaris han viatjat amb aquest tren ràpid entre les Terres de l'Ebre i la capital catalana

19 mayo 2017 16:50 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A partir de la setmana que ve s’amplien les freqüències dels trens Euromed amb parada a l’estació de l’Aldea, en caps de setmana. D’aquesta manera quedaran garantides vuit freqüències diàries entre les Terres de l’Ebre i Barcelona. Les noves freqüències són tres anades a Barcelona i dues tornades els dissabtes i dues anades el diumenge.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va posar en marxa aquest servei, històricament reivindicat pel territori, el 12 de novembre passat amb vuit freqüències de dilluns a divendres, tres els dissabtes i sis els diumenges.

Ara el servei es reforça amb la incorporació de la resta de trens els caps de setmana amb l’objectiu que cada dia hi hagi quatre trens de pujada i quatre de baixada.

En aquests gairebé dos mesos de funcionament, 3.646 persones han viatjat amb Euromed entre l’Aldea i Barcelona.

El preu del bitllet senzill entre l’Aldea i Barcelona és de 12 euros, el mateix que el dels trens de Regionals, ja que està bonificat pel Govern català. Al llarg del mes de gener es concretarà la data a partir de la qual es podrà comprar també el bitllet entre l’Aldea i Tarragona, també a preu de Regional, que serà de 7 euros.

La resta de condicions d’accés són les mateixes que les actualment establertes en els Euromed. A més, uns busos llançadora apropen a l’estació de l’Aldea els usuaris, des de Tortosa i Amposta, per a cadascuna de les freqüències.

La mesura va ser implantada per la Generalitat (que hi destinarà 1,6 milions d’euros) perquè els usuaris poguessin viatjar a la capital catalana amb un temps de trajecte més reduït al dels Regionals, mentre no es posa en marxa el nou tram de doble via pendent del Corredor del Mediterrani, en construcció entre Vandellòs i Tarragona, previst ara per a l’any 2018.

Amb l’Euromed, els temps de trajecte del recorregut entre l’Aldea i Barcelona és d’1 hora i 40 minuts, i amb Tarragona, de 40 minuts.

Pel que fa als trens de la línia regional R16, superen les dues hores i mitja fins a la capital catalana i s’hi han incorporat els retards sistemàtics, amb una mitjana de 8 minuts més per trajecte; una mesura acordada per Renfe i la Generalitat i que ha indignat els usuaris.

Comentarios
Multimedia Diari