Amplien els instituts Julio Antonio de Móra d’Ebre i Daniel Mangrané de Jesús

El Departament d’Educació inicia aquest estiu les obres de dues noves aules per al Centre 
de Formació d’Adults de la Ribera d’Ebre, i una aula tecnològica a l’escola jesusenca

14 julio 2021 05:40 | Actualizado a 14 julio 2021 08:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Educació amplia les instal·lacions de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús. Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat el contracte d’execució de les obres, que s’han licitat de forma conjunta, per un import de més de 400.000 euros. Es preveu que els treballs arranquin aquest estiu.

En concret, a l’institut públic de secundària de la capital de la Ribera d’Ebre s’han de construir dues noves aules per ampliar el complex actual. Està previst que donin servei al Centre de Formació d’Adults de la comarca, que des de fa alguns anys està instal·lat al Julio Antonio, juntament també amb l’Escola Oficial d’Idiomes. En els últims anys, tant el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com l’Ajuntament de Móra d’Ebre han hagut de cedir espais a Educació per poder encabir tota l’oferta educativa, en especial aquest últim curs arran de les mesures per la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a l’Institut Escola Daniel Mangrané de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, al municipi de Tortosa, s’hi construirà un nou espai en un extrem del pati del centre, per ubicar-hi una aula laboratori i polivalent.

Des del centre educatiu jesusenc ja s’ha celebrat la propera execució d’aquest projecte, ja que permetrà millorar els equipaments amb una aula innovadora «STEAM» (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques).

Llargues demandes

Segons explica al Diari la directora dels serveis territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló, les dues obres d’ampliació arrencaran properament i suposen donar resposta a «demandes històriques» d’aquests centres educatius ebrencs.

Tot apunta a què aquestes dues ampliacions no estaran a punt per a l’inici del proper curs escolar 2021-2022, a principis del mes de setembre, «però tampoc són imprescindibles per poder arrencar les classes», comenta Montse Perelló.

Els dos projectes, dels quals també ja es va adjudicar fa algunes setmanes la direcció d’obra, formen part del paquet RAM (reformes, ampliacions i millores) 2021 dels serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, però en tractar-se de pressupostos més elevats que la majoria d’actuacions, la seva licitació es fa des d’Infraestructures de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari