Amposta: La carxofa es converteix en el pol d’atracció de visitants

La festa promociona els productes agroalimentaris km 0. Durant el dia d’ahir es van servir 7.700 tastos gràcies als més de 70 voluntaris

25 febrero 2019 11:45 | Actualizado a 26 febrero 2019 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La carxofa es converteix en l’excusa exquisida i perfecta per atreure visitants a Amposta. Tot i que aquest producte de qualitat al territori era el titular de la festa celebrada ahir, no arriba mai acompanyat sol. La Festa de la Carxofa d’Amposta serveix per crear una trobada gastronòmica que posa en valor els productes km 0. Enguany l’activitat ha arribat a la 24a edició i és, per tant, una festa més que consolidada. 

Tot i ser una trobada gastronòmica, guarda a la darrera un rerefons social molt important. La festa no es podria gaudir si no fora pels més de 70 voluntaris que ahir, a les sis del matí, ja estaven preparant el menjar perquè en el moment de l’obertura tot anés rodat. Són persones que ho fan amb moltes ganes i il·lusió, però no s’ha d’oblidar que no deixa de ser un acte altruista i que comporta molta feina. Així ho explicaven ahir la Marga Garcia i la Paquita Bean, dos de les voluntàries que tots els anys que poden s’apunten per col·laborar. 

A banda, enguany el grup de voluntaris ha comptat amb una ajuda extra molt especial. Joves d’entre 14 i 16 anys, residents a Amposta i que provenen de famílies desestructurades, alguns d’ells immigrants, van apuntar-se al voluntariat. «És molt bo per a ells, perquè els ajuda a integrar-se», apuntava Paquita. 

Una festa amb un gran ambient d’alegria i festa, que va aconseguir repartir aproximadament 7.700 tastos. Cada cop l’èxit és major, especialment des que la festa se celebra diumenge en lloc de dissabte. Maria Jesús Calvet és d’Amposta i tenia problemes per venir quan era en dissabte, però ara en canvi gaudeix plenament de la festa amb família i amics. 

També s’apropa molta gent de fora. Joan Carlos Pintos es va apropar ahir des de Tarragona per gaudir per primer cop d’aquesta festa. «Ens va invitar un amic que ja havia estat abans, i la veritat que ho estem gaudint molt, l’any vinent segur que repetim».

Comentarios
Multimedia Diari