Amposta Market: una eina de transformació digital per al comerç local

Digitalització. L’Ajuntament d’Amposta dona suport al sector en el seu pas cap al món virtual

07 abril 2021 05:10 | Actualizado a 07 abril 2021 07:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Internet ha anat adquirint pes en molts àmbits fins a arribar a modificar diversos aspectes de les nostres vides. De la mateixa manera, molts comerços també s’han vist afectats i amb la necessitat de fer un pas cap a la transformació digital. Amb el confinament, aquesta qüestió s’ha evidenciat a causa del tancament obligat i les restriccions, però encara hi ha empreses petites que no s’han atrevit a fer el pas. Per acompanyar aquest procés, des de l’Ajuntament d’Amposta s’està impulsant l’Amposta Market.

Aquesta iniciativa es va crear el 2019 des de la regidoria de comerç i consisteix en una plataforma de venda digital que busca dinamitzar el comerç local i adaptar-se als canvis provocats per la irrupció digital. Aquesta iniciativa de transformació digital s’emmarca dins el pla de dinamització comercial «A la Vora». Aquest mes de març s’ha renovat la imatge de la plataforma i s’ha engegat una campanya de comunicació.

La iniciativa no es limita a ser un simple portal de venda. Mitjançant cursos, xerrades i altres activitats formatives es busca ajudar les empreses locals i els seus treballadors a aprendre nous coneixements i habilitats digitals en matèria de xarxes socials o ús de recursos en línia, per exemple. També ofereix formació més en relació amb programari ofimàtic específic o de gestió de la botiga online.

Segons Susanna Sancho, regidora de comerç i mercat municipal d’Amposta, «l’objectiu és utilitzar aquest marketplace per a donar a conèixer els comerços, i per fer formació en noves eines digitals i tecnologies». Sancho explica que és una eina més de les moltes que haurà d’anar implementant el comerç, atès el pes que està tenint la tecnologia en les nostres vides i més en aquest moment en què ens trobem: «el comerç haurà de fer aquesta transformació digital i anar adquirint diferents eines que surtin com per exemple una web, xarxes socials o moltes altres, així com també aquelles que aniran sortint».

L’Amposta Market és una eina a favor dels comerciants locals que no només els animarà i ajudarà a fer un pas cap al món digital, sinó que també els oferirà avantatges com la gestió directa del producte o publicitat. L’objectiu és fer formació i acompanyament al comerciant en aquesta transició digital. A més, també s’oferiran recursos des de la recentment creada ACITTE (Associació de Comerç i Turisme de les Terres de l’Ebre).

Nova imatge

Aquest mes de març l’Amposta Market s’ha renovat. L’Ajuntament de la capital del Montsià ha actualitzat la plataforma digital i l’ha dotat d’un nou disseny i d’adaptabilitat per tal que l’ús del Marketplace en smartphones sigui més eficient.

Una altra iniciativa que es pretén posar en marxa i que l’Ajuntament està buscant implementar és la venda de programació cultural i turística, és a dir, la venda d’entrades per espectacles culturals i rutes. A més, inicia una campanya de promoció a través de diferents canals, tant online com offline i una nova programació de cursos per als comerciants, els quals es podran beneficiar de diferents avantatges per formar part de l’associació MarketPlace d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari