Amposta adapta les ajudes per a autònoms a la situació actual de pandèmia

En el ple de juliol també es va aprovar un Pla especial urbanístic en sòl no urbanitzable que permetria l’ampliació de l’empresa Padesa

27 julio 2021 08:40 | Actualizado a 27 julio 2021 08:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar ahir dilluns la modificació de les bases reguladores per als ajuts econòmics d’autoocupació amb l’objectiu d’adaptar-los a la situació epidemiològica.

En un ple atípic celebrat al migdia en comptes de la tarda com és habitual, el consistori va acordarcanviar les bases d’aquests ajuts que ja fa anys que s’ofereixen, per tal d’arribar a més veïns del municipi. Enguany, la partida per aquesta mesura era de 35.000 euros, i tal com explicà Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, si no es fes aquest canvi, hi hauria veïns que no se’n podrien beneficiar. «Les bases anteriors contenien certs criteris que no haguessin permès, que, per exemple, aquella gent que s’ha donat de baixa de l’atur o aquella que no ha estat a l’atur, però s’hi ha posat i que vol tenir ajudes d’autònom se’n beneficiés. Tot això ho modifiquem i possibilitem que es pugui presentar més gent, perquè sabem que la situació és extraordinària», va dir Tomàs.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ha aprovat també unes bases reguladores per incentivar l’ús d’espais de ‘coworking’. «Aquesta és una mesura innovadora, en base també a la covid. Volem fomentar que la gent utilitzi aquests espais de ‘coworking’, que comparteixin necessitats, recursos i despeses». L’Ajuntament, segons detallà Tomàs, pagaria un 50 per cent del lloguer o de les despeses que es puguin tenir en un any, fins a un màxim de 1.200 euros. Amb aquesta ajuda, l’Ajuntament busca potenciar el treball a distància i incidir en l’ocupació juvenil, tot facilitant la feina al territori.

D’altra banda, el ple també va aprovar un pla urbanístic especial en sòl no utilitzable, que si va com està previst, permetrà una ampliació de Padesa de fins a un 50 per cent. Padesa és una de les empreses més grans del territori i té seus en diverses localitats de les Terres de l’Ebre, sent una d’elles Amposta. Es va crear als anys setanta i la a seva activitat econòmica es basa en la producció de carn aviar, des del proveïment de polls fins a la seva distribució en grans superfícies i hostaleria. L’empresa genera molts llocs de treball al territori.

«Amb aquesta aprovació s’hauria de desencallar l’ampliació de la que crec que és l’empresa més important que tenim al nostre terme municipal. És una bona notícia que possibilitarà creixement, però també continuar millorant per seguir adaptant-se als criteris requerits d’Europa pel que fa a benestar animal», celebrà Tomàs. Segons va explicar també, aquesta qüestió ja ve de l’any 2012, quan l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va interpretar, d’acord amb un projecte del mateix any, que l’empresa alimentària està en zona inundable perquè està al costat del riu Ebre i que per tant no es podia donar el vistiplau al projecte d’ampliació. Per tal de resoldre aquesta qüestió, Padesa va presentar un nou projecte amb totes les mesures adaptades al que es demana i això possibilitaria que el pla especial pugui anar endavant.

En el ple, també es va aprovar l’Ordenança d’ús de les platges d’Amposta. Aquesta dictarà el que es permet fer la platja de l’Eucaliptus. Tomàs destaca que en cas que apareguin novetats que s’hi puguin incorporar, serà possible realitzar una modificació.

Comentarios
Multimedia Diari