Amposta ajorna 14 dies els actes d’estiu i restringeix les visites a la residència d’avis

També se suspenen temporalment les sol·licituds d’ocupacions extraordinàries de la via pública per part de bars i restaurants per a sopars i actes relacionats amb les festes, que enguany estan suspeses

M.Millan

Whatsapp
Terrassa d'un bar a Amposta. Foto: Joan Revillas

Terrassa d'un bar a Amposta. Foto: Joan Revillas

 El comitè d’emergències municipal de l’Ajuntament d’Amposta ha decidit ajornar durant catorze dies totes les activitats públiques previstes dins del calendari ‘Un estiu a la fresca’, així com suspendre les visites a la residència d’avis, per reduir el risc de contagi arran dels brots actius de coronavirus que hi ha a la ciutat. També s’han reestructurat les plantilles de la Policia Local, que té dos agents contagiats i quatre en quarantena, i de la Brigada municipal, amb un positiu.
Actualment hi ha tres brots actius a Amposta, dos d’àmbit familiar i un sorgit a l’Hospital Comarcal. Segons les dades del Departament de Salut facilitades per l’Ajuntament, entre el 8 de juliol i el 3 d’agost s’han confirmat 75 positius de Covid-19 a la ciutat. 
«A Amposta hem vist com la majoria de contagis s’han produït en l’entorn familiar, però malgrat això hem de traslladar un missatge clar a la ciutadania que han de reduir els seus contactes i limitar-los a l’entorn familiar més proper i laboral, a més d’insistir en la distància, la mascareta i la higiene de mans», afirma l’alcalde, Adam Tomàs. «Allí on s’ha detectat un positiu i s’han pres les mesures oportunes, no hi hagut contagis», afegeix en referència, per exemple, al Campus Winners, on després d’un positiu en una de les participants es van fer PCR a la resta d’esportistes i cos tècnic i van donar negatives. 
Tot i que no s’han establert restriccions, l’Ajuntament si que demana fer una aturada als ciutadans. Així, insta a limitar la mobilitat i els seus contactes estrets "per evitar el risc de propagació del virus». «Hem de contribuir a la baixada del risc de contagi que ja s’ha detectat els últims dos dies i accelerar-la amb menys activitats, fins que es recuperi la normalitat», ha insistit l’alcalde d’Amposta, ciutat que si no fos per la pandèmia estaria a punt per iniciar les seves festes majors, enguany suspeses. 
L’ajornament fins el dia 17 d’agost de totes les activitats previstes suposa també la suspensió de les sol·licituds d’ocupacions extraordinàries de la via pública per part de bars i restaurants per al sopar de festes i l’esmorzar del bou, previstos per divendres 7 i dissabte 8  i per al projecte Sonen les terrasses. «Els restaurants podran oferir els seus menús per emportar i continuar treballant amb l’ocupació de la via pública que ja tenen aprovada, però no podran ampliar-la ni tallar carrers», ha dit l’alcalde. «Sabem que és important per aquests negocis fer aquestes activitats extraordinàries i per això només les ajornem, en el moment que baixi el risc, tornarem a programar-les», afegeix.
El comitè d’emergències municipal s’ha emplaçat a reunir-se en una setmana per analitzar, conjuntament amb la Policia Local, la necessitat de prorrogar o no la mesura.

Polèmica entre el govern municipal i Junts per Amposta

L’augment de casos de coronavirus a la capital del Montsià és també motiu de polèmica entre el govern en majoria absoluta d’Esquerra i el regidor de Junts per Amposta, Manel Masià, a l’oposició. Masià recorda que ja va demanar l’aturada de les activitats a la ciutat fa setmanes, quan es van començar a produir brots en altres parts del territori. "Si la gent revisa en perspectiva la cronologia dels fets i de l’augment i virulència del rebrot d’Amposta, el relaxament i el no parar de fer activitats no essencials, no tots els contagis són totalment atribuïbles als entorns familiars, ni a una 'mala praxis' de la ciutadania. Només cal veure que alguns casos o possibles casos han estat des de l’hospital, d’altres al propi Ajuntament i en actes organitzats pel mateix consistori", afirma en un comunicat. 
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha demanat a Masià que demostri en quin o quins actes de l’Ajuntament d’Amposta hi hagut algun contagi de covid-19 o rectifiqui si això no és així. "El senyor Manel Masià és un irresponsable”, afegeix Tomàs, “amb les seves mentides l’únic que fa es generar més incertesa i confusió i acusar de mala praxis a persones que han actuat responsablement en tot moment”. “No pot invertar-se les realitats que li convenen al seu discurs polític i variar-les en funció de la seua necessitat”, li etziba.  És per això que l’alcalde ha demanat una rectificació pública i ha assenyalat que, en cas que no arribi, "ens plantegem demanar la seva dimissió". 

Temas

Comentarios

Lea También