Amposta ajorna l'obertura de la residència d'avis per problemes legals

El nou govern municipal també veu amb preocupació la viabilitat econòmica de l'equipament si no hi ha més places concertades

19 mayo 2017 22:10 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La nova residència d’avis d’Amposta, inaugurada a corre-cuita abans de les eleccions municipals amb un cost de 12 milions d’euros, retarda la seva obertura definitiva per problemes urbanístics, legals i de concertació de les places públiques.

El nou equip de govern d’Esquerra d’Amposta s’ha trobat amb tota una sèrie d’entrebancs que impedeixen posar en marxa nou equipament social fins a finals d’any o principis del 2016, segons va detallar ahir l’alcalde, Adam Tomàs.

Un primer element ha estat la necessitat de modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), tràmit endegat al ple del passat dilluns, per canviar els usos que permeten els terrenys sobre els quals està ubicada la nova residència d’avis.

«Quan es va traure a licitació el concurs del servei de cuina i es va fer l’adjudicació, a les clàusules es va incloure la possibilitat de poder fer servei de càtering a tercers, per cobrir les necessitats d’altres equipaments o d’altres empreses», explica el regidor d’Obres, Urbanisme i Activitats, Tomàs Bertomeu.

Ara, els serveis jurídics de Sagessa, que gestiona la residència d’avis de què és titular la Fundació Fussmont (del Consistori), alerten que hi ha una incompatibilitat urbanística entre la licitació guanyada i l’activitat que està permesa.

«La catalogació dels terrenys és d’equipaments i l’Ajuntament no pot donar de moment la llicència d’activitat. Per donar solució a aquest problema, una de les coses que se’ns recomana és fer una modificació urbanística dels usos, i això és el que va aprovar el ple de dilluns», comenta Tomàs.

Ara, aquesta modificació passarà per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE). «Serà un procés llarg», alerta Tomàs, i afegeix que l’Ajuntament, a més, es veu exposat a rebre una demanda.

Un altre dels problemes és que la connexió elèctrica és encara provisional. «Per a fer la definitiva, s’ha de connectar la residència a la línia que va entre els polígons de Tosses i l’Oriola, una línia executada el 2011, però que encara no ha estat legalitzada ni recepcionada per Endesa i, per tant, no es pot fer la connexió», remarca el regidor d’Obres i Urbanisme. Fins llavors no es podrà aconseguir la llicència de primera ocupació i tampoc la d’activitat pròpia de la residència.

Per últim, també preocupa la viabilitat econòmica de l’equipament. L’actual residència compta amb 81 places i la nova requereix 120 places ocupades per a ser viable.

L’Ajuntament no disposa de cap acord o conveni signat amb la Generalitat que garanteixi l’ampliació de les places concertades. «Hem demanat ja una reunió amb la consellera de Benestar perquè ens faci arribar el compromís per escrit de l’increment de places concertades», afirma la regidora de Benestar, Rosabel Recio. «Sense 20 noves places concertades, la residència no és viable», remarca.

Comentarios
Multimedia Diari