Amposta aprova declarar el rei Felip VI persona ‘non grata’

El ple de l’Ajuntament reconeix el municipi com a antimonàrquic

02 diciembre 2020 11:00 | Actualizado a 02 diciembre 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple d’Amposta va aprovar dilluns a la nit declarar el rei Felip VI persona non grata i reconèixer el municipi d’Amposta com a antimonàrquic. L’aprovació va ser a instàncies del Consell per la República, amb el suport de Junts i ERC (17 regidors) i l’abstenció de PSC i SOM. L’encarregat de traslladar el posicionament del Consell per la República va ser Manel Macià.

El Consell per la República Catalana ha exposat una campanya, pel 45è aniversari de la mort del dictador Franco, per tal que els partits sobiranistes presentin una moció per al següent Ple en els seus ajuntaments, afegint-se així a tots els municipis que ja ho han fet. «La institució que actualment dona forma a l’Estat espanyol és, en essència, una institució antidemocràtica basada en drets hereditaris de sang i privilegis d’arrel aristocràtica. Si aprofundim en el cas espanyol, ens trobem amb una monarquia que, a més de legitimar-se en drets propis de l’Edat Mitjana, és també directament hereva del règim franquista: el mateix dictador, poc abans de la seua mort, elegia a dit el seu successor, el rei Joan Carles I de Borbó», exposen al manifest. «En l’actual procés de ruptura democràtica engegat pel poble català envers l’estat espanyol, pensem que és convenient assenyalar i denunciar quin ha estat el paper de la dinastia borbònica i la corona espanyola al llarg de la història, el que representa i el que simbolitza. Des del sotmetiment dels Països Catalans per dret de conquesta, a l’actual model d’estat espanyol, arcaic i antidemocràtic».

D’altra banda, l’equip de govern d’Amposta vol acabar amb el que considera «un ús abusiu de les baixes» laborals dels treballadors de l’Ajuntament, ja que s’han triplicat en l’últim any. Ara es canviaran les condicions i es crearà una comissió.

Comentarios
Multimedia Diari