Amposta aprova un paquet de mesures de 400.000 euros contra els efectes de la crisi pel coronavirus

El pla de xoc suprimeix taxes als negocis tancats i s'amplien els ajuts socials

25 marzo 2020 13:00 | Actualizado a 25 marzo 2020 13:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta aprova un pla de xoc per pal·liar efectes de la crisi de la Covid-19 sobre l’economia i les famílies de la ciutat. El paquet de mesures s’eleva fins als 400.000 euros i té la voluntat de complementar les ajudes que provinguin d’administracions superiors, suprimint alguns impostos, augmentant les ajudes socials i flexibilitzant els pagaments d’altres tributs.
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, deia que «volem poder identificar tot allò que està al nostre abast per ajudar les famílies i el teixit empresarial de la nostra ciutat per sortir-nos-en». El pla preveu la supressió dels pagaments d’aquells serveis que els negocis no puguin prestar per estar tancats, com és el cas de la taxa de les terrasses; la supressió de la quota per als paradistes del Mercat Municipal; o  la supressió de les quotes de les concessions administratives municipals afectades i de la part proporcional de la taxa d’escombraries als bars, restaurants i petit comerç mentre duri la situació de tancament. 
A banda, el pla també preveu la suspensió i flexibilització dels tributs de l’IBI rústic i urbà, l’Impost d’Activitats Econòmiques, l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i la Taxa d’Escombraries. 
Quant a les mesures socials per a les famílies, el pla de xoc preveu l’ampliació de la partida d’ajuts d’urgència social, així com la del Tiquet Fresc i la supressió de les quotes de les llars d’infants i del gimnàs i la piscina municipal. També se suprimiran les quotes del Centre de Dia mentre no es permet l’activitat i la suspensió de les quotes de lloguer dels habitatges públics fins que passi la situació d’alarma.
El petit comerç
El pla de xoc preveu també mesures de suport i dinamització al comerç i empresariat local que contempla la creació d’una partida de 100.000 euros per a desenvolupar una sèrie d’ajuts als comerços i petites empreses, així com als autònoms afectats pel tancament dels negocis.
A banda, com ja es va avançar fa uns dies, es crearà l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i l’Empresariat, un espai per donar suport a empreses i famílies davant les diferents convocatòries d’ajudes i mesures de suport provinents  tant del consistori com d’altres administracions i organismes superiors.
Finalment, també s’ha creat una campanya per fomentar el consum de proximitat al comerç local, així com la solidaritat entre la ciutadania davant aquesta situació excepcional.

Comentarios
Multimedia Diari