Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amposta atendrà uns 80 immigrants a l'any amb un programa pilot de servei de primera acollida

S'oferirà als nouvinguts un itinerari que els permeti arribar fàcilment als recursos públics a la seva disposició

ACN

Whatsapp

La direcció general per la Immigració de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa a Amposta, amb la col·laboració de l'Àrea de Serveis Socials del municipi, un programa pilot de servei de primera acollida adreçat a persones immigrades, en què s'atendran un total de 80 persones a l'any aproximadament. La ciutat d'Amposta és uns dels tres municipis escollits a Catalunya per desenvolupar a nivell pilot aquest programa, que té la finalitat d'integrar els estrangers nouvinguts i als que estan en una situació precària relacionada amb la seva renovació del permís de residencia. Així, se'ls oferirà un itinerari obert que els permeti arribar fàcilment als recursos públics a la seva disposició.

La regidora de Sanitat, Serveis Socials i Participació Ciutadana, Rosabel Recio, ha valorat molt positivament el fet que Amposta pugui dur a terme aquesta prova pilot, que "millorarà la integració de les persones immigrades a la ciutat".

Els programes d'acollida se centren en l'accés i ús dels recursos públics, però com que els serveis són diversos i situats en diferents punts del municipi i la comarca, és fonamental oferir al nouvingut un itinerari obert que li permeti arribar fàcilment als recursos, per conèixer les seves característiques.

Aquest itinerari s'inicia en el moment de l'empadronament a les oficines d'atenció ciutadana. Per continuar l'itinerari els serveis d'informació orientaran o derivaran cap a altres serveis, en funció de les necessitats. L'empadronament permet continuar l'itinerari ja que és un dels requisits per accedir a altres serveis bàsics: els sanitaris a partir d'aconseguir la targeta sanitària individual, els educatius per inscriure'ns en cursos de formació, i els programes d'orientació i inserció laboral.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También