Amposta canvia el nom de dos carrers de figures franquistes

Dedicats a Ruiz de Alda i Garcia Morato

19 mayo 2017 15:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ramon Salas i Eugenio Ribera seran els dos nous noms dels carrers Ruiz de Alda i Garcia Morato, dos personatges vinculats amb el franquisme.

Ruiz de Alda fou un pioner de l’aviació nascut a Navarra, un dels fundadors de Falange i afusellat pels republicans a Madrid l’agost de 1936. García-Morato era un dels més destacats aviadors del bàndol franquista, mort en una exhibició l’abril de 1939.

La proposta va ser aprovada ahir en sessió plenària després que la Comissió del Nomenclàtor, creada recentment, així fet aquestes dues propostes.

«Vam crear aquesta comissió perquè fossin membres experts qui escollisin els noms, no només dels que haguem de canviar, sinó també dels que, en un futur, puguem triar per a nous carrers, espais públics o edificis municipals», ha assenyalat l’alcalde, Adam Tomàs, «una comissió que ha optat, també seguint el criteri de l’equip de govern, per posar el nom de carrers a persones que ha fet coses rellevants de la ciutat».

Reivindicació i enquesta

El grup municipal d’Esquerra a Amposta, ara al govern, havia reivindicat durant anys la substitució dels dos noms de connotació franquista.

L’anterior equip de govern de CiU havia fet una enquesta vinculant el 2008 entre els veïns dels dos carrers i la majoria havien votat per mantenir el nom dels carrers, raó per la qual el govern va decidir respectar la decisió.

El carrer Ruiz de Alda passarà a dir-se Ramon Salas, un arquitecte català, titulat el 1873 a Barcelona, que va ser autor del disseny de l’edifici de les Escoles Nacional, més tard Escoles Miquel Granell, i que actualment és la seu del Museu Terres de l’Ebre.

Pel que fa al carrer Garcia Morato, a partir d’ara es denominarà Eugenio Ribera. Ribera va ser l’enginyer del Pont Penjant d’Amposta, l’infraestructura més emblemàtica de la ciutat, projecte aprovat després de presentar-se tres projectes -un de F. Grasset i l’altre de J. M. Pagés-. El pont es va començar a construir el 1915, i es va acabar el 1921. Va ser el segon pont penjant del món construït amb el sistema de formigó armat, després del pont de Brooklyn de Nova York, en el qual està inspirat.

Comentarios
Multimedia Diari