Amposta, ciutat pilot del ‘Passaport Edunauta’

És l’únic municipi ebrenc i un dels 14 del país que arrenca aquesta experiència per fomentar els aprenentatges més enllà de l’escola

24 noviembre 2020 10:11 | Actualizado a 24 noviembre 2020 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Passaport Edunauta és un projecte pilot de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3 a 12 anys. Amposta és una de les 14 ciutats o territoris de Catalunya on es posa en marxa aquesta iniciativa, liderada per la Fundació Bofill, entitat que lluita contra les desigualtats socials a Catalunya a través de l’educació, i la Cooperativa +Educació. 

La seva metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge (learning passaports), on des d’un determinat territori o municipi s’anima i es celebra la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els seus infants, independentment del seu origen social, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives.

El Passaport Edunauta consisteix en un llibret físic en què cada infant rebrà un segell per participar del catàleg d’activitats proposades i podrà fer com una mena de diari d’aprenentatge, descrivint l’activitat en què ha participat, la temàtica concreta i què ha après. D’aquesta manera, es reconeixen tots els tipus d’aprenentatges que es fan també fora de l’escola: a casa amb la família, a la biblioteca, al museu, o en activitats esportives, entre altres.

L’Ajuntament distribuirà els passaports a través de les escoles d’educació infantil i primària de la ciutat. La crisi sanitària també ha afectat la implementació d’aquesta eina, que estava projectada per a iniciar-se al setembre amb totes les activitats culturals, lúdiques, esportives que realitzés l’Ajuntament d’Amposta. «Ara, a partir del segon trimestre de curs es començarà amb aquelles activitats que es realitzen a la Biblioteca Comarcal», ha detallat la regidora d’Educació, Núria Marco. A mesura que la situació sanitària ho permeti, s’anirà ampliant l’oferta amb altres activitats culturals i esportives. «També farem difusió perquè s’hi sumin al màxim d’agents educatius de la ciutat possible», afirma la regidora. 

Comentarios
Multimedia Diari