Amposta compta amb 900.000 euros per a donar feina i formació a unes 400 persones

El consistori ampostí endegarà plans d'ocupació propis i col·labora en diversos programes d'inserció públics i privats

19 mayo 2017 20:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament d'Amposta ha presentat aquest dilluns els principals projectes de l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació, de la qual és responsable l'alcalde Adam Tomàs. Aquest 2016, el consistori s'acull a una desena de programes, de titularitat pública i també privada, per oferir llocs de treball, formació i orientació per a la inserció laboral a gairebé 400 persones de la capital del Montsià, sobretot joves. En total, les ajudes i pressupostos d'aquestes iniciatives sumen 880.000 euros, 180.000 dels quals els aporta el propi Ajuntament per oferir plans d'ocupació locals i subvencions a empreses que s'instal·lin als polígons i contractin veïns d'Amposta. El consistori treballa amb algunes iniciatives empresarials que podrien implantar-se a la ciutat i que, com ha destacat Tomàs, suposarien "una generació important de llocs de treball al municipi".

Com ha detallat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, aquest 2016 el consistori s'acollirà, per una banda, al programa 'Joves per l'Ocupació', per al qual se li ha atorgat 410.000 euros . S'atendrà 90 joves del programa de Garantia Juvenil en diferents especialitats com auxiliars d'agricultura, veterinària i aqüicultura, jardineria, dependents de carn i peix, atenció al públic, operaris d'indústria, ajudants de transport per carretera, mecànic i soldadura, o electricitat. Aquest darrer lloc de treball s'aprofitarà per al canvi d'enllumenat a Poble Nou del Delta. En aquest programa les empreses l'any passat van generar 50 llocs de treball, 32 dels quals s'han renovat. Les empreses reben bonificacions i rebaixes en la contractació.

En el programa 'Fem Ocupació per als Joves' s'incentivarà la contractació de 20 joves, també del programa de Garantia Juvenil, durant 6 mesos amb ajudes equivalents al salari mínim interprofessional per cada jove contractat. Com ha apuntat Tomàs, hi ha 18 empreses interessades en oferir feina i l'Ajuntament d'Amposta també n'ocuparà dos. La subvenció que s'ha rebut per aquest programa és de 88.000 euros. També s'ha donat feina i formació, amb una ajuda de 40.700 euros, a cinc persones que cobren la Renda Mínima d'Inserció. Dos s'han incorporat com a peons d'obra, dos més de peons de neteja i un cinquè fa funcions de conserge a l'Escola d'Art i Disseny Esardi d'Amposta.

 

Els plans del SOC

També el consistori ampostí s'ha acollit als plans d'ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Amb una subvenció de 78.500 euros, s'han cobert 8 plans amb feines d'oficial d'obra, xofer, jardiner, peó de neteja i auxiliars administratius que treballen als serveis municipals, als serveis socials, a l'oficina de gestió tributària, i a l'àrea de joventut. Un d'aquests llocs de treballs es centra en resoldre els expedients dels 450 pisos buits de les entitats bancàries que han estat requerits per oferir-los com a habitatges socials.

Per últim, també s'ofereix un curs del programa de Formació d'Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), d'aplicació en tecnologies web, de 510 hores, per al qual s'ha rebut del SOC una subvenció de 53.000 euros i en el qual s'hi poden acollir joves amb els estudis de Batxillerat finalitzats. El curs acaba el mes d'octubre. El SOC també ha atorgat una ajuda de 26.000 euros per derivar aturats de llarga durada, majors de 45 anys, dels quals el consistori ha d'inserir en el mercat laboral un mínim del 20%. En total es deriven 60 persones.

 

Programes privats

L'Ajuntament d'Amposta també col·labora amb entitats i organitzacions sense ànim de lucre als quals cedeix espais municipals perquè es puguin desenvolupar altres propostes de formació per aturats i orientació laboral. És el cal de la Fundació Gentis a les Terres de l'Ebre que podrà utilitzar el Casal Sant Jordi per desenvolupar el Programa de Noves Oportunitats, destinat a 150 joves de 16 a 21 anys; l'antic Escorxador – Edifici Km0 on es fa el projecte circular 'Espai Riu' per a una quarantena de joves de 16 a 29 anys, amb qui es treballen polítiques d'ocupació molt encarades a la singularitat del territori, com l'esport, l'oci, l'agroturisme i la gastronomia; i les Casetes dels Metges on s'ofereix orientació a persones que cobren la Renda Mínima d'Inserció. També l'institut ITFO, vinculat a l'UGT, ofereix l'assessorament d'una tècnica al Casal Municipal i es desenvolupen altres projectes del Consell Comarcal del Montsià.

 

Atracció de noves empreses

L'Ajuntament d'Amposta també ha impulsat, amb el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE), la reordenació en parcel·les més petites d'una part del polígon industrial de l'Oriola, i es posaran a disposició de noves empreses que s'hi vulguin implantar. També s'ofereixen bonificacions per animar la implantació d'empreses als polígons ampostins i la contractacions de persones del municipi. L'alcalde Adam Tomàs ha avançat que es treballa amb noves iniciatives empresaris als, al menys 4, que si es consoliden i tiren endavant suposaran "una generació important de llocs de treball al municipi ".

Comentarios
Multimedia Diari