Amposta contractarà enguany més de 200 persones en plans d'ocupació

L'Ajuntament inverteix més de 1,16 milions en polítiques actives d'ocupació, un 20 per cent més que l'any passat

19 mayo 2017 16:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Amposta preveu contractar al llarg d’aquest 2017 més de 200 persones, en plans d’ocupació i socials a la ciutat. El Consistori, a través de la seva àrea de Polítiques Actives d’Ocupació (PAO), destinaràaquest any 1,16 milions d’euros en diferents programes per generar ocupació i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. Segons destaca l’alcalde, Adam Tomàs, aquest pressupost representa un 20 per cent més que el que va destinar al llarg del 2016. Això demostra que invertir en aquest àmbit és una prioritat », ha assegurat.

Actualment hi ha unes 1.500 persones aturades a la ciutat d’Amposta. «És impossible que nosaltres, com Ajuntament, absorbim tot aquest volum de gent, però tampoc podem fer com si no anés amb nosaltres. Hem de fer tot allò possible per ajudar a quanta més gent millor i per col·locar aquesta gent en les empreses privades», afirma tomàs.

D’aquesta manera, l’Ajuntament, a través de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, opta a tots els plans que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En aquest sentit, del pressupost d¡1,16 milions, més de 970.000 euros provenen de set programes diferents impulsats pel SOC, mentre que 192.000 són de recursos propis de l’Ajuntament i es destinaran a crear els plans socials propis.

Amb tot plegat, des de l’Ajuntament calculen que més de 200 persones acabaran tenint un contracte temporal gràcies a aquests plans. «Molts d’aquests treballadors després acaben sent incorporats al món laboral». I és que, a tall d’exemple, i tal i com a explicat la coordinadora de l’àrea, Isabel Villalbí, dels 20 joves que al 2016 van participar al programa Fem Ocupació per a Joves, 17 continuen treballant a la mateixa empresa, i dels 55 que van participar a Joves per l’Ocupació, 50 van aconseguir un contracte laboral.

Per donar una imatge identificativa de l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, del que representa i del conjunt de serveis i programes, s’ha creat un logotip i una marca. El disseny d’aquesta nova imatge corporativa ha anat a càrrec d’Adrià Merín,jove dissenyador contractat per l’Ajuntament en un d’aquests programes d’ocupació.

Comentarios
Multimedia Diari