Amposta crea rutes turístiques al voltant dels espais de la Batalla de l’Ebre

L’Ajuntament celebra un ple extraordinari per aprovar l’adhesió al Comebe i remarcar així la importància del municipi durant els fets

18 abril 2018 08:47 | Actualizado a 19 abril 2018 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta celebra avui, dimecres, el ple extraordinari per aprovar l’adhesió al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe). La voluntat de l’ajuntament de formar part del Comebe recau en la implicació que va tenir el municipi en la Batalla de l’Ebre, sent escenari, juntament amb l’Aldea i l’EMD de Campredó, d’una de les grans maniobres de distracció del govern de la República en un intent de canviar el curs de la guerra. Un dels episodis de més mortaldat de la Guerra Civil Espanyola, que va suposar la mort de 2.000 persones en una sola nit.  

L’Ajuntament d’Amposta treballa des de fa uns mesos conjuntament amb l’EMD de Campredó, ja adherit al consorci, i l’Ajuntament de l’Aldea, en un projecte conjunt de rutes turístiques visitables al voltant d’aquells fets del juliol del 1938. El projecte compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, que ha realitzat un treball de recerca i que treballarà en el disseny de rutes turístiques conjuntes, que recuperaran i senyalitzaran els espais de la Batalla de l’Ebre. 

Precisament el ple d’avui, dimecres, també portarà a aprovació una modificació pressupostària que inclou, entre altres coses, 3.000 euros per instal·lar plafons turístics vinculats als espais de la ciutat on va tindre lloc la Batalla de l’Ebre.

El Comebe és l’ens públic que treballa per a la recuperació de la memòria històrica d’un dels esdeveniments més transcendentals de la Guerra Civil. Són setze els municipis que ja en formen part (quinze de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta i un del Baix Ebre). D’aquesta manera, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, remarcava que la seva adhesió és una oportunitat per tal que es recordi també la importància d’Amposta en la Batalla de l’Ebre. 

El ple també servirà per designar la representant de l’Ajuntament al Consell General del Consorci, que en aquest serà la regidora de Cultura, Inés Martí

80 anys de la Batalla de l’Ebre
Enguany es compleixen 80 anys de la Batalla de l’Ebre, i en aquesta línia l’Ajuntament d’Amposta té previst organitzar una sèrie d’activitats per recordar aquells fets, així com «per desenvolupar una línia de turisme històric que posi en valor la implicació que va tenir Amposta a la Batalla de l’Ebre», explica Tomàs. Per a la previsió d’aquestes activitats s’està treballant conjuntament entre la regidoria d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament, amb la Biblioteca Comarcal Sebastià J. Arbó, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Arxiu Comarcal. 
El 24 de juliol a la nit es donarà el tret de sortida a aquestes activitats amb un acte a la finca on es va efectuar la maniobra de distracció. 

Comentarios
Multimedia Diari